Cum poți eficientiza producția unei fabrici de mobilă?

Indiferent de tipul de afacere pe care îl deții, creșterea inflației probabil ți-a afectat în mod semnificativ activitatea. Dacă ne mai gândim și la scumpirile semnificative la prețurile energiei electrice și la combustibili, lucrurile arată și mai rău. Astăzi vom vorbi despre cum poți eficientiza producția unei fabrici de mobile prin reciclarea deseurilor.

În țara noastră, majoritatea fabricilor care produc mobilă sunt de dimensiuni mici și medii. Acestea se confruntă cu probleme mari în primul rând pentru că lemnul s-a scumpit serios. Pe lângă acest aspect, și cheltuielile zilnice cu curentul sau combustibilul pentru asigurarea logisticii au devenit mai mari. Dacă nu eficientizezi ciclul de producție nu vei mai putea fi profitabil.

Dacă urmărești să îți eficientizezi producția, un prim pas este să folosești utilaje tâmplărie cât mai performante. Da, va fi necesar probabil să faci o investiție pentru a îți moderniza echipamentele folosite. Cu toate acestea, vei reuși să amortizezi destul de rapid această investiție și vei avea numai de câștigat.

Având în vedere situația economică actuală, nu ar trebui să te aștepți la ieftiniri prea curând. Astfel, este foarte posibil ca totul să devină chiar mai scump în următoarea perioadă. În cazul în care nu iei măsuri pentru a produce mai eficient și mai ieftin, va fi foarte dificil să fii competitiv. Pentru a rezista în piață este obligatoriu să faci unele modificări.

Mai trebuie să adaugăm faptul că achizitia unor utilaje pentru prelucrarea lemnului profesionale nu doar te ajută să produci mai bine și mai ieftin. Acestea îți vor permite să produci și mai mult, în aceeași perioadă de timp. Practic, vei avea posibilitatea de a vinde un pic mai ieftin și a rămâne competitiv pe piață, pentru că ți-ai scăzut costul de producție, dar în același timp produci și mai mult.

Dacă tot veni vorba de eficientizare și utilizarea echipamentelor moderne, trebuie să accepți adevărul că tehnologizarea este viitorul. Marea majoritate a aparatelor vor fi mai eficiente decât oamenii. Desigur, există o mulțime de munci făcute de către om și care nu pot fi înlocuite de diferite utilaje tâmplărie. Totuși, procesele de digitalizare și tehnologizare pot eficientiza multe aspecte ale afacerii.

Wooprocess va pune la dispozitie utilaje lemn de ultimă generație pentru a reduce foarte mult pierderile. Acesta este un aspect foarte important atunci când vrei să rămâi profitabil din punct de vedere economic. În plus, utilizarea unor echipamente de calitate îți permite să obții de fiecare dată aceleași produse, la același nivel de calitate ridicat.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare pentru a eficientiza producția unei fabrici de mobilă este să reciclezi totul. Așa cum probabil știi deja, în urma prelucrării lemnului rămâne o grămadă de rumeguș și bucăți de lemn nefolosit. Dacă alegi să prelucrezi acele resturi în loc să le arunci, vei putea obține un profit frumos.

Cel mai simplu mod de a face asta este să achiziționezi o masină de brichetat. Există tot mai multe persoane care folosesc sisteme de încălzire pe bază de brichete din lemn. Tot ceea ce trebuie să faci este să utilizezi resturile de la prelucrarea lemnului și să le transformi în brichete.  Există suficientă piață unde să vinzi aceste materiale într-un mod foarte rentabil.

Dacă faci acest lucru, practic, singura ta cheltuială pentru a obține acel produs este curentul folosit de presa brichete și livrarea brichetelor. Materia primă o ai deja și doar aduci plus valoare în ciclul de producție. Eficientizarea reală a unei afaceri este atunci când folosești tot ceea ce ai la dispoziție pentru a obține maximul. Este important să profiți de orice oportunitate.

În cazul în care nu vrei sau nu îți permiți să faci această investiție din fonduri proprii, ai și alte variante la dispoziție. Poți accesa fonduri europene sau guvernamentale pentru achiziția utilajelor. Tot ceea ce ai nevoie este un consultant priceput, care să mai fi făcut astfel de proiecte. Astfel, vei reduce foarte mult contribuția financiară proprie.

În concluzie, chiar dacă vremurile sunt tulburi din punct de vedere economic, nimic nu este imposibil. Poți eficientiza cu succes producția unei fabrici de mobilă fără a fi necesar să investești sume de bani colosale. Acesta este singurul mod în care poți să te asiguri că vei trece prin această criză și vei rămâne în piață și după aceea.