Cum să alegi cel mai bun interfon pentru casa ta?

Ai nevoie de un interfon performant pentru casă? Poți alege un sistem de ultimă generație de pe https://electrainstal.ro. Iată care sunt factorii de care trebuie să ții cont pentru a face alegerea corectă. 

Tipuri de interfon disponibile 

Pentru a alege cel mai bun interfon pentru casa ta, trebuie să te familiarizezi cu modelele disponibile. Iată ce opțiuni ai la dispoziție:

Interfoane clasice pentru casă

Modelul clasic de interfoane permite transmiterea informației audio. Atunci când îl instalezi în afara casei, acesta poate fi utilizat de către musafiri sub formă de sonerie. Atunci când răspunzi, persoana din exterior îți poate spune cine este și motivul pentru care dorește să intre pe proprietatea ta. Astfel, poți alege dacă vrei ca acea persoană să aibă acces în curtea casei tale sau nu. 

Videointerfoane performante pentru casă

Cea mai nouă opțiune și cea care a câștigat popularitate în ultimii ani este videointerfonul pentru case. Principalul avantaj al acestor sisteme constă în transmiterea informațiilor și vizual, nu doar audio. Astfel, persoanele din interiorul casei pot să vadă persoana care solicită acces pe proprietate, nu doar să o audă. 

Videointerfoanele de ultimă generație vin la pachet cu numeroase alte funcții utile pentru utilizatori. Două exemple elocvente sunt imaginea color și funcția nocturnă, care permite identificarea vizitatorilor chiar și noaptea. 

Aceste funcții suplimentare asigură un nivel sporit de securitate a locuinței. 

Alegerea interfonului în funcție de numărul de canale

Iată ce trebuie să știi în acest caz:

 

  • Interfoanele cu un singur canal – Acestea sunt suficiente pentru casele în care locuiește o singură familie.
  • Interfoanele cu mai multe canale – Acestea sunt recomandate în cazul caselor cu numeroase spații sau în care locuiesc mai multe familii. Cu ajutorul lor, poate fi permis accesul persoanelor străine doar în anumite spații ale casei. 
    • De exemplu, dacă tu locuiești la parterul casei și o altă familie la etajul acesteia, un interfon cu mai multe canale este necesar. 

Sistemul de alimentare și de funcționare a sistemului

În această etapă de selecție, poți opta pentru:

 

  • Interfoane cu fir – Acestea sunt mai ieftine decât cele wireless, însă costurile de instalare sunt mai mari, datorită complexității acestui proces. Aceste sisteme asigură o conexiune bună și sunt rezistente în timp.

 

 

  • Interfoane wireless – Acestea sunt ușor de instalat, datorită faptului că nu sunt prevăzute cu fire. Ai nevoie doar de o sursă de electricitate pentru ca acestea să funcționeze. Prețul lor de achiziție este mai mare, datorită sistemului de comunicare performant pe care îl asigură. 

 

Prin urmare, acum știi care sunt factorii de selecție de care trebuie să ții cont pentru a alege cel mai bun interfon Electra pentru casa ta. Mizează pe cel mai bun raport preț-calitate, pe fiabilitatea și rezistența sporită a produselor ElectraInstal.