5 pași simpli pentru trecerea de la Android la iPhone

Ai decis să renunți la smartphone-ul tău pe bază de Android și să îți cumperi un iPhone? Trecerea de la un sistem de operare la altul ar putea fi destul de grea, mai ales dacă nu ai experimentat niciodată iOS.

Cu toate acestea, mutarea poate deveni un proces foarte simplu, dacă o faci cu răbdare și pe baza unei strategii inteligente. 

1. Asigură-te că nimic nu se pierde

În cele mai multe cazuri, atunci când faci trecerea de la un telefon la altul, dorești să îți păstrezi datele, fișierele și paginile salvate în browser.

De aceea, este important să îți actualizezi versiunea de Google Chrome și să te asiguri că datele stocate în smartphone-ul cu Android și cartela microSD încap pe noul telefon.

Verifică spațiul disponibil și compară-l cu cantitatea de date din telefonul vechi. Dacă ai nevoie de un smartphone cu mult spațiu de stocare, vezi online ofertele iPhone și alege o variantă cu minimum 256 GB.

Dacă nu ai suficient spațiu, mută o parte din fișiere în laptopul personal sau pe un stick de memorie. Poți filtra datele și poți scăpa de cele inutile, care ocupă spațiu degeaba.

2. Conectează ambele telefoane la sursa de alimentare și pornește WiFi-ul

Mutarea tuturor fișierelor și informațiilor necesită capacitatea maximă a ambelor device-uri. De aceea, este esențial să te folosești încărcătoarele și să conectezi cele două smartphone-uri la priză.

După ce te asiguri că acestea sunt alimentate, găsește o rețea de Internet de încredere (de preferat, cea din propria locuință) și activează WiFi-ul.

3. Descarcă aplicația Move to iOS („Migrare la iOS”)

Dacă te așteptai la un proces lung și complicat, surpriză! Nu este nevoie să lucrezi ore în șir, ci doar să instalezi o aplicație special creată pentru a-ți face mutarea mai simplă.

Intră în Google Play și caută aplicația Move to iOS. Așteaptă ca aceasta să fie downloadată, iar apoi deschide-o.

4. Pregătește telefoanele pentru transferul de date

În primul rând, ia iPhone-ul și caută meniul „Aplicații și date”. Odată ajuns aici, selectează opțiunea „Migrați date de pe Android”.

Între timp, pe telefonul vechi, deschide aplicația descărcată anterior și apasă „Continuare”. După ce citești și accepți termenii și condițiile, caută textul „Găsire cod”.

Revino la iPhone și apasă, și aici, opțiunea de „Continuare”. Vei primi un cod din 6 sau 10 cifre, pe care va trebui să îl introduci în telefonul tău cu sistem de operare Android.

5. Transferă datele și configurează noul smartphone

După ce introduci codul, vei putea alege ce fișiere îți dorești să păstrezi pe noul tău telefon. Apoi, nu trebuie decât să aștepți ca bara de încărcare de pe ecranul iPhone-ului tău să ajungă la final.

Pe telefonul cu Android, atinge opțiunea „Terminat”, continuând configurarea dispozitivului cu sistem iOS.

În final, nu uita că muzica și fișierele de tip PDF trebuie să fie mutate manual dintr-un telefon în celălalt!