Cum sa alegi lustre potrivite pentru o buna functionalitate si atmosfera placuta!

Alegerea modelului de lustra pootrivita poate fi dificila, in special daca este necesara iluminarea camerei de zi. Avand in vedere faptul ca pozitionarea acestuia este centrala, iar rolul ei este de a influenta decisiv functionalitatea, stilul de decorare, dar si atmosfera redata in incapere, acest corp de iluminat are un rol foarte important indiferent de momentul zilei.

In cursul procesului de alegere a lustrei potrivite este bine sa fie asigurat confortul vizual si functionalitatea tehnica a lustrei este primul rol pe care aceasta trebuie sa il indeplineasca, insa in achizitia acestea luam in considerare de multe ori forma si elementele ei decorative, care intr-un tot unitar alaturi de celelalte elemente ale camerei cum ar fi texturile, mobilierul, sau nuantele acestora, toate formand o unitatea vizuala.

Asadar, in randurile urmatoare, vom aborda tema estetica a lustrei LED, unul dintre cele mai moderne corpuri de iluminat LED, dar si designul unui produs sau locul unde acesta ar trebui amplasat.

Inaltimea corespunzatoare

Daca esti home designer probabil sti deja ca atmosfera dintr-o incapere si functionalitatea iluminarii pot fi schimbate radical prin modul in care este instalata lustra si daca sunt respectate proportiile potrivite referitoare la distanta dintre sursa de iluminat si podea sau corpul de sub acesta, in situatia in care este lustra este amplasata deasupra unei mese. Din acest motiv este important sa nu fie aleasa o lustra foarte lunga si este recomandat sa optezi pentru o lustra reglabila pe inaltime si care permite personalizarea dimensiunii in functie de necesitatile impuse de incapere.

Intensitatea si temperatura de culoare

Chiar daca aceste aspecte tin mai mult de partea functionala a corpurilor de iluminat este indicat sa poti avea un control cat mai mare asupra intensitatii si temperaturii de culoare a lustrei. O solutie simpla si eficienta poate fi montarea unui variator de tensiune inca de la inceputul lucrarii. O alta solutie disponibila pentru oricine isi doreste o casa SMART moderna poate opta pentru controlul de la distanta, fie prin telecomanda, fie prin aplicatie de pe telefon sau tableta ori chiar control prin intermediul Amazon Alexa sau Google Home.

Starea de spirit este influentata de temperatura de culoare a luminii si, mai mult decat atat, aceasta poate influenta perceptia asupra elementelor din incapere, motiv pentru care daca camera este folosita ca o incapere de relaxare este indicat sa se opteze pentru o lumina calda si primitoare, insa daca aceasta este folosita pentru activitati ce necesita concentrare si atentie la detalii este recomandata o lumina rece, care apartine spectrului albastru.

Fie ca doresti sa iti reamenajezi propriul spatiu, esti home designer si ai proiecte de remodernizare ale spatiilor rezidentiale sau te numeri printre distribuitorii de lustre si alte corpuri de iluminat, trebuie sa sti ca VtacSmartHome iti va oferi cele mai bune solutii de proiectare si iluminare si, de asemenea, este in cautare de noi parteneri.