Cum să alegi o canapea extensibilă? Acordați o atenție deosebită acestor factori

O canapea extensibilă nu trebuie să fie doar un loc de dormit improvizat pentru vizitatori. Dacă aveți un apartament mai mic, aceasta poate servi și ca pat matrimonial. În prezent există o gamă largă disponibilă, așadar puteți alege un model care să vă satisfacă perfect toate cerințele. La ce să fiți atenți?

Mecanismele canapelelor extensibile

Mecanismul de pliere este cel mai important aspect pentru toate canapelele care pot fi transformate în pat. În prezent, dezvoltatorii se întrec în a vedea cine poate crea cel mai practic sistem de pliere. Canapele cu compartiment de depozitare extensibil care servește drept bază pentru saltea, sunt foarte populare. Cu o singură extensie, acestea se transformă într-un pat larg, gata să asigure un somn confortabil.

Al doilea tip comun este reprezentat de canapelele extensibile care vă permit să înclinați spătarul pentru a crea o zonă de dormit spațioasă. Așa-numitele canapele Click-clack. Acestea au un design special și sunt foarte practice. Dezavantajul lor este că în timp salteaua se va uza, prin urmare, durata de viață este mai scurtă.

Ce model să alegeți?

Atunci când alegeți mecanismul de pliere, gândiți-vă la dimensiunile casei dumneavoastră. Dacă aveți o canapea lipită de un perete, un design cu o saltea care se glisează de sub scaun va fi cea mai bună alegere. Dacă canapeaua se află în mijlocul camerei și există suficient spațiu în spatele ei, puteți opta și pentru versiuni cu spătar înclinabil. Pur și simplu, asigurați-vă că este nevoie de cât mai puțin efort posibil pentru a desface și a strange canapeaua.

Un design pe gustul dumneavoastră

Dacă optati pentru canapelele moderne, nu trebuie să faceți compromisuri între design și caracterul practic. Puteți alege un model care să se potrivească perfect în spațiul dumneavoastră de locuit. Și nu doar din punct de vedere al designul, ci și din punct de vedere al culorilor și materialelor. O tendință modernă sunt canapelele extensibile cu picioare mai înalte și culori pastelate pentru tapițeriei – verde, albastru, maro sau galben cremos.

Și cum rămâne cu dimensiunile optime?

De asemenea, trebuie să acordați o atenție deosebită dimensiunilor. În mod ideal, ar trebui să aibă o lungime de cel puțin 2 metri și o lățime de 180 de centimetri. Doi adulți pot dormi confortabil pe un astfel de pat fără să se simtă înghesuiți. Dacă aveți o cameră de zi mai mică, este posibil să trebuiască să faceți unele compromisuri. Cu toate acestea, dacă intenționați să dormiți în mod regulat pe canapea, asigurați-vă că veți avea un somn de confortabil.

Opțiuni de materiale

În timp ce în trecut, husele pentru canapele erau de obicei din țesătură, în zilele noastre lucrurile au evoluat. Canapeaua dumneavoastră poate fi tapițată cu piele ecologică sau poate fi chiar din piele naturală. Trebui să acordați o atenție deosebita și materialului din care este confecționată structura canapelei în sine.

Sursa de imagine: Kseniya Ivanova / Shutterstock.com