Cum să rezervi bilet de transport cu autocarul pentru cursa România – Germania?

Vrei să pleci în Germania ? sau vrei să te întorci în România ? Oricare ar fi răspunsul, cu siguranță, îți dorești să ai parte de o călătorie liniștită, relaxantă și cu WiFi, de ce nu? Acesta este motivul pentru care ai hotărât că vei călători cu pe șosea, iar acum cauți bilete pentru curse cu microbuz Germania – România sau retur. Pentru mulți poate este pentru prima dată când pleacă într-o astfel de călătorie așa că nu știu cum ar trebui să își rezerve biletul de călătorie. Noi îți arătăm pas cu pas cum trebuie să procedezi pentru a fi sigur că pleci la data dorită în călătorie.

  1. Stabilește traseul. Hotărăște care este locul din care pleci și unde vrei să ajungi. După ce ai ales firma de transport trebuie să verifici dacă aceasta are acoperire și în orașul tău. Apoi trebuie să cunoști locul din care autocarul preia pasagerii. Este importantă punctualitatea, așa că înainte de achiziția biletului gandește-te dacă poți ajunge la autogară, în caz contrar riști să pierzi autocarul. În cazul în care îți este dificil să ajungi la locul de preluare al pasagerilor există firme precum Viotur care preia pasagerul de la domiciliu. De asemenea, verificați ca firma aleasă să aibă acoperire și în orașul în care doriți să ajungeți. Dacă acesta este în Germania este de preferat să fiți lăsat cât mai aproape de destinaia finală, altfel poate fi dificil să vă descurcați de unul singur într-o autogară din străinătate. Pentru cei care nu cunosc o limbă străină este indicat să aleagă o fimă de transport internațional România – Germania care îi va duce direct la destinație.
  2. Stabilește data plecării. Multe firme transportă pasagerii pe destinația România – Germania o singură dată pe săptămână, ceea ce este incomod pentru că nu aveți posibilitatea de a alege data dorită. Este de preferat să alegeți o firmă care are plecări zilnice pe ruta dorită.
  3. Analizează beneficiile oferite de către firmă pe parcursul călătoriei. Este important ca pe durata celor 20 de ore să stați într-o poziție comodă, să serviți o masă caldă și să vă bucurați de Wifi. Gândiți-vă la cantitatea de bagaje pe care o transportați și verificați dacă sunteți lăsat să o luați cu dumneavoastră. Prețul pentru bagajele suplimentare nu ar trebui să depășească 1 euro per kilogram.
  4. Analizati prețul biletului de autocar România – Germania. În balanță trebuie puse toate beneficiile versus prețul cerut. Spre exemplu, pentru o călătorie cu plasarea pasagerului direct la destinație pe ruta România – Germania prețul variază între 110 și 120 de euro.
  5. Sunați la firma de transport pentru a face o rezervare. De regulă, rezervările se fac doar telefonic și nu presupun achitarea unui avans, plata biletului de călătorie făcându-se direct la autocar în momentul plecării. Toate subiectele mai sus menționate trebuie discutate cu operatorul pentru a fi siguri că anumite detalii nu s-au schimbat cu privire la transportul persoanelor în Germania.

Respectarea acestor 5 pași vă ajută să alegeți și cea mai bună firmă de la care să cumpărați biletul de autocar pentru România – Germania și retur. Vremurile s-au schimbat, iar o călătorie cu autocarul poate fi cea mai frumoasă și plăcută experiență dintr-o călătorie.