Cum să te relaxezi în timpul liber în Galați

Galați, orașul cu deschidere la Dunăre, oferă multe modalități de relaxare prin intermediul atracțiilor sale arhitecturale, biserici devenite monumente istorice, muzee, parcuri, grădini, dar și concerte.

Principala atracție a orașului Galați rămâne Faleza Dunării. Aceasta are o lungime de patru kilometri și este dispusă în două trepte: faleza superioară și inferioară. De-a lungul falezei pot fi găsite sculpturi metalice concepute în anii ‘70, ceea ce atrage curiozitatea turiștilor. Locul este și un bun prilej de a face jogging și de a te relaxa în timpul liber. De asemenea, pasionații de fotografie pot surprinde cadre spectaculoase pe Faleza Dunării din Galați. Ocazional, aici sunt organizate și concerte, expoziții sau chiar întreceri sportive.

Printre activitățile preferate de tineri se numără evident concertele. Dacă vei întreba de concerte Galați, vei descoperi că evenimentele pot fi organizate pe Stadionul „Dunărea” din oraș, dar și în localuri cunoscute precum Fratelli, Union Jack Studio, Daily Pub și 55 Pub. În Union, spre exemplu, au concertat de-a lungul timpului artiști cunoscuți din România precum Guess Who, Grasu XXL, Macanache, Delia sau Carla’s Dreams.

O altă modalitate de a te relaxa este să vizitezi Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”. Aici vei găsi o grădină botanică ce oferă vizitatorilor momente de relaxare prin flora și vegetația impresionante. În complex se mai află și un acvariu care cuprinde o colecție de specii de pești din Dunăre sau din Marea Mediterană. Totodată, mai poți vizita și planetariul pentru a descoperi un sistem de proiecție digital de ultimă generație, dar și expoziții dedicate Sistemului Solar și Universului.

Complexul „Răsvan Angheluță” oferă și cel mai mare observator astronomic din țară, plus o grădină zoologică ce adăpostește specii de animale aduse din diferite regiuni geografice ale lumii.

Te poți relaxa vizitând și Biserica Maica Precista din apropierea Falezei Dunării. Aceasta este cea mai veche construcție din Galați, fiind realizată din piatră și cărămidă. Biserica a fost construită în perioada 1643 – 1647 în timpul lui Vasile Lupu, concepută într-o manieră originală, specifică secolului al XVII-lea, cu un turn clopotniță în care se adăposteau oamenii în caz de evenimente de forță majoră precum războaie sau calamități naturale.

Biserica Maica Precista a fost restaurată după Al Doilea Război Mondial și constituie un monument de arhitectură și artă, fiind una dintre principalele atracții turistice din zonă. În prezent, din biserică au mai rămas doar zidurile, o parte a bazei turlei și turnul de apărare.

Tot la capitolul „merită să vizitezi” ar mai fi și Casa Memorială a Voievodului Alexandru Ioan Cuza. Clădirea din Galați conține obiecte de mobilier sau documente semnate de voievod. De asemenea, mai poți observa și câteva obiecte ce au aparținut soției sale, Elena Cuza, dar și ale lui Mihail Kogălniceanu, prim ministru în acea perioadă.

Orașul Galați nu este la fel de popular precum Bucureștiul, Clujul sau Iașiul, dar oferă multe oportunități de relaxare pentru turiști: distracție în cluburi sau la concerte, vizite la muzee sau plimbări pe celebra faleza construită lângă Dunăre.