Cum te echipezi corespunzator in sezonul ploios?

Odata cu scaderea temperaturilor, siguranta la locul de munca poate pune probleme lucratorilor. Expunerea la vant si intemperii sigur nu va face mai usoara munca in aer liber. De aceea, echiparea adecvata poate face o mare diferenta in confortul si productivitatea lucratorilor la locul de munca.

Munca in sezonul ploios implica dotarea cu imbracaminte de protectie impermeabila, dar totusi indeajuns de confortabila pentru zilele lungi de munca. Jachetele realizate din poliester impermeabil sunt o alegere potrivita pentru sezonul ploios. Poliesterul si PVC-ul sunt cele mai populare materiale utilizate la croiala imbracamintei impermeabile. Aceasta se datoreaza raportului calitate-pret convenabil, si versatilitatea materialelor.

Imbracamintea de protectie pentru sezonul ploios poate fi dotata cu gluga, maneci si captuseala detasabila, pentru o versatilitate crescuta. Cusaturile lipite, buzunarele cu clapete, fantele de ventilatie si fermoarele etanse sunt binevenite, asigurand un plus de confort utilizatorului.

Pentru activitati cu riscuri scazute de accidentare, imbracamintea de protectie pentru sezonul ploios poate insemna chiar si o pelerina de ploaie. Realizata din poliester si PVC impermeabil, aceasta se poate purta peste restul echipamentului de lucru.

Daca activitatea se va desfasura exclusiv in aer liber, o buna optiune este costumul de ploaie. De cele mai multe ori, ploaia si intemperiile implica si conditii scazute de vizibilitate. De aceea, jachetele sau pelerinele de ploaie dotate cu benzi reflectorizante ofera un plus de siguranta, in special pe timpul noptii.

De asemenea, incaltamintea de protectie trebuie aleasa cu atentie pentru sezonul ploios. Cizmele standard de cauciuc sunt o alegere standard. Insa pentru o siguranta adecvata la lucru, este nevoie de incaltaminte de protectie adecvata. Cizmele cu rating S4 sunt impermeabile, dar dispun si de bombeu de protectie.
Cizmele de protectie S5 sunt dotate si cu lamela antiperforatie in talpa, pentru o siguranta sporita la riscuri mecanice. Cand conditiile de lucru nu cer neaparat purtarea cizmelor, o pereche de bocanci de protectie pot fi o alegere excelenta.

Incaltamintea de protectie cu rating S2 si S3 pot apara piciorul de riscuri mecanice, dar dispun si de fete impermeabilizate.

Munca in agricultura, in infrastructura sau pe santier prezinta provocari diferite. Indiferent de alegerea facuta, echiparea pentru sezonul ploios trebuie facuta dupa analizarea riscurilor prezente in mediul de lucru respectiv.