Curatarea si igienizarea corecta a mainilor

Curatarea si igienizarea corecta a mainilor

Mainile au un rol important in raspandirea microorganismelor si a bolilor, de aceea este esential sa le spalam si sa le igienizam cat mai bine. Pana la 80% din bolile infectioase se transmit conform World Health Organisation (WHO), prin maini. Astfel, datorita numarului mare de microorganisme tranzitorii ce se gasesc pe maini, dezinfectia igienica a mainilor reprezinta cea mai importanta masura pentru reducerea incarcaturii microbiene. Aceasta se face dupa spalare si uscare prealabila (daca mainile sunt vizibil murdare), cu o cantitate de dezinfectant necesara. In acest sens, iti recomandam o gama variata de dezinfectanti profesionali pentru igienizarea corecta a mainilor, precum gamele profesionale Gojo si Purell.

Spalatul regulat si temeinic al mainilor este esential pentru pastrarea sanatatii. In mod special dupa fiecare utilizare a toaletei, inainte si dupa pregatirea mesei precum si după contactul cu animalele. In general, timpul de contact necesar este de 30 secunde – 1 minut. Cercetătorii atrag atenția că si uscatul mânilor este important si nu are doar rolul de a elimina apa, ci și bacteriile. Pentru a evita răspândirea microbilor, cele mai eficiente produse de unica folosință sunt prosoapele din hârtie sau rolele din hârtie. Specialiștii accentuează în recomandările lor, în primul rând, aspectul de unică folosinţă. Acesta este esențial pentru a evita o transmitere a germenilor.

Cercetatorii au demonstrat ca doar 37% dintre barbati şi 61% dintre femei se spala pe maini, dupa ce folosesc baia. In plus, conform acestora, oamenii sunt mai putin dispusi sa isi spele mainile intr-o baie murdara. Pentru o spalare eficienta a mainilor, iti recomandam sapunuri lichide si spuma de cea mai inalta calitate, din game profesionale precum Tork, Kimberly Clark.

Conform Institutului Robert-Koch (RKI), pentru spalarea mainilor este recomandat urmatorul procedeu:
1.  Umezirea mainilor sub apa curgatoare
2.  Sapunirea temeinica a mainilor
3.  Frecati sapunul pe spatele mainilor, pe incheieturi si intre degete
4.  Clatiti bine
5.  Stergeti cu un prosop, care sa fie utilizat numai o data

Curatenia si igiena sunt cei mai importanti factori pentru un stil de viata sanatos. Mediul in care traim este ideal dezvoltarii acarienilor si bacteriilor, iar curatenia este cea care ne ajuta sa ii evitam si sa ne pastram viata sanatoasa.

Ai grija de sanatatea ta cu produse moderne si eficiente in eliminarea bacteriilor si igienizarea cu succes a mainilor si a spatiilor.