Metode de promovare online pentru un business aflat la inceput de drum

Orice business aflat la inceput de drum vine cu noi provocari. Gasirea unei metode de promovare potrivite pentru noua ta afacere iti poate consuma timp pretios, dar la final, in urma unui research bazat pe date reale, poti da lovitura si afacerea sa mearga ca pe roate.

Nu este nevoie sa investesti sume colosale la inceput de drum. Este suficient sa apelezi la o firma de consultanta in marketing pentru a-ti crea o prezenta online.

Dupa ce site-ul afacerii tale va fi gata vei fi nevoit sa alegi cele mai bune metode de promovare pentru a incepe sa propulsezi imaginea brandului pe care tocmai il reprezinti.

Poti avea produse de calitate puse la vanzare online la un pret chiar mai mic decat concurenta, insa daca nu le vei face publicitate atunci nimic surprinzator nu se va intampla. Vei continua sa ai comenzi doar de la persoanele pe care le cunosti si de la cele care iti stiau deja afacerea.

Am pregatit totusi cateva metode care te vor ajuta sa-ti consolidezi brandul pe piata pe care activezi si implicit, aceste metode te vor ajuta sa-ti promovezi produsele online intr-un mod cat mai eficient.

Publicitate in cadrul retelelor de socializare

Retelele de socializare moderne, precum Facebook, Instagram sau de ce nu, Twitter, nu mai reprezinta o necunoscuta pentru nimeni si iti pot aduce primii clienti imediat dupa lansarea business-ului. Daca doresti sa investesti de pilda in Facebook Ads, cu o targetare migaloasa vei obtine rezultatele asteptate fara sa consumi foarte multi bani din bugetul alocat promovarii.

Poti incepe cu un buget de 10-20 lei pe zi, dupa care sa maresti impactul postarilor tale si sa ajungi la cat mai multi potentiali clienti, cu un buget mai ridicat de 50-100 lei/zi.

De asemenea, o alta metoda de promovare online in cadrul retelelor de socializare se refera la achizitionarea de followers sau fani, pe care sa ii transformi ulterior in clienti fideli ai produselor afacerii tale.

Promovare online de durata prin comunicate de presa

Comunicatele de presa publicate pe site-urile marilor publicatii te vor ajuta sa maresti popularitatea brandului pe care doresti sa il promovezi. Potentialii clienti vor incepe sa recunoasca cu usurinta identitatea logo-ului tau si vei deveni mai credibil in ochii acestora.

Pentru a te promova printr-un comunicat de presa intr-un mod cat mai profesionist ai nevoie de ajutorul unui copywriter care sa redacteze un text ce poate deveni ulterior viral pe internet si in celelalte medii de comunicare. Este bine sa apelezi la serviciile acestuia si pentru a evita eventualele greseli de scriere, dar si pentru o aranjare potrivita a textului in pagina.

Comunicatele de presa, la fel ca si articolele publicate pe blogurile cu autoritate, pot aduce trafic indirect din motoarele de cautare. Spiderii acestora din urma vor analiza continutul comunicatului de presa si vor considera link-urile introduse in text ca fiind exact ca niste recomandari. In acest mod, autoritatea site-ului tau se va imbunatati si vei fi afisat in topul paginilor motoarelor de cautare cunoscute.

Si pentru ca tot vorbeam mai sus de articole pe blog, acestea sunt intr-adevar la fel de benefice din punct de vedere SEO daca sunt publicate pe bloguri cu autoritate. Metoda de promovare respectiva iti poate aduce multi vizitatori pe care sa ii convertesti in clienti daca inchei o colaborare cu bloggerii care activeaza in acelasi domeniu de activitate cu afacerea ta.