De ce este mai practică piatra naturală decât acrilul sau compozitul?

Niciodată, parcă, nu a fost mai greu să alegi obiectele sanitare pentru baia ta, din cauza numărului uriaș de materiale disponibile pe piață. Foarte multe dintre acestea au caracteristici speciale care, așa cum este și normal, complică lucrurile. Atunci când vine vorba despre cădița de duș, spre exemplu, aceasta trebuie să îndeplinească anumite criterii: rezistența, confortul, frumusețea și capacitatea de a fi întreținută ușor.  

 

Piața de profil oferă o multitudine de produse din care putem alege. Poți găsi cădițe de duș din material compozit sau din acril, sau poți arunca o privire la modelele de cădițe de duș pe piatraonline.ro, și nu ai cum să nu alegi una. Important este să înțelegi care sunt diferențele și de ce ar trebui să cumperi un anumit produs și nu altul.

Cădițe de duș din piatră naturală

Cădițele de duș din piatră naturală au avantajul că pot fi utilizate fără griji, fiindcă rezistența lor este superioară oricărui tip de material. Piatra naturală are o duritate mare și, din acest motiv, este foarte rezistentă la șocuri mecanice (cum ar fi, spre exemplu, căderea unui produs de igienă direct pe suprafața acesteia).

Pe de altă parte, piatra naturală este deosebit de estetică și poate fi asortată cu nuanțele folosite pentru decorarea băii. Spre exemplu, dacă îți dorești o baie rustică, atunci un blat de lemn și o cădiță de duș din travertin s-ar putea să fie exact ceea ce îți trebuie. Nu te teme de diferența de textură dintre materiale, pentru că blatul de lemn poate fi lăcuit sau poate fi înlocuit cu unul din piatră naturală, iar travertinul va avea exact nuanțele calde ale lemnului, creând un aspect unitar în interiorul băii. 

Dacă îți dorești o baie modernă, piatra naturală, prin strălucirea ei în urma finisării, îți poate oferi senzația de nou și modern, îmbinându-se perfect cu restul articolelor sanitare ale băii.

Un lucru foarte important în cazul cădițelor de duș din piatră naturală este acela că forma lor permite și amplasarea unor rigole pentru scurgerea apei menajere, care se vor integra foarte bine în peisaj. Rigolele vor crea un ansamblu estetic dar și practic, oferind de fapt o adevărată soluție la orice problemă.

Cădițe de duș din acril

Cădițele de duș din acril au avantajul esteticii dar și pe al rezistenței. Acestea pot fi realizate în numeroase forme, însă, din păcate, se zgârie cu ușurință și se pot decolora dacă folosești produse nepotrivite pentru curățare, în ciuda tendinței producătorilor de a îmbunătăți materialul.

 

Cădițe de duș din compozit

Vanele din materiale compozite sunt și ele avantajoase, fiindcă permit utilizarea facilă, curățarea ușoară și se adaptează foarte bine băilor moderne. Ele pot fi modelate după plac, însă, au preț destul de piperat, chiar și comparativ cu unele cădițe de duș din piatră naturală. Compozitul este un material care constă în îmbinarea unor materiale speciale, care, separat, nu ar putea aduce același plus valoare. Practic, există o bază de material și un produs care funcționează ca armare, reușind, astfel, să creeze o structură și un material deosebit de puternic și de rezistent în timp. 

 

Alegerea unei cădițe de duș trebuie să aibă în vedere aceste aspecte. Confortul, durabilitatea sau frumusețea sunt importante, așa că, atunci când alegi, ia în calcul materialul care le înglobează pe toate. De departe, piatra naturală pare să fie cea mai potrivită pentru orice tip de baie.