Vacanță în Riviera Olimpului – sejur pe tărâmul zeilor

Litoralul Greciei de nord, cunoscut sub numele de Riviera Olimpului, este una dintre cele mai accesibile destinaţii turistice – nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, fiind situată la circa 75 de kilometri de Salonic, cât şi din punct de vedere financiar.

Litoralul Greciei de nord, cunoscut sub numele de Riviera Olimpului, este una dintre cele mai accesibile destinaţii turistice – nu doar din punct de vedere al infrastructurii rutiere, fiind situată la circa 75 de kilometri de Salonic, cât şi din punct de vedere financiar.

Un sejur în Riviera Olimpului înseamnă plaje întinse, dealuri cu măslini, viţă de vie, tuia şi pini, dar şi peisaje montane deosebite, incluzând celebrul Munte Olimp.

Toate acestea sunt disponibile turiştilor începând cu luna mai şi până în septembrie.

Cazare în Paralia Katerini

Cea mai cunoscută staţiune de pe Riviera Olimpului, Paralia Katerini oferă plaje întinse, cu nisip fin, scăldate de apele azurii ale Mării Egee.

Este o staţiune plină de viaţă, cu multe baruri, restaurante şi terase (unele nu doar cu personal vorbitor de limbă română, ci şi cu meniuri traduse în limba română), cu magazine pline de suveniruri, bijuterii şi obiecte vestimentare (un pont pentru voi: vara, sunt la mare căutare hainele din piele, deoarece nu sunt doar de calitate, dar au şi preţuri reduse substanţial).

Chiar lângă pontonul din centrul staţiunii puteţi admira biserica Sf. Paraschiva, cu ale sale ziduri văruite în alb, la baza cărora se întinde plaja aurie şi albastrul mării.

Olympic Beach și Nei Pori

Alte două staţiuni foarte căutate de turiști, Olympic Beach şi Nei Pori oferă plaje cu nisip auriu, întinse pe câţiva kilometri, şi o apă curată şi puţin adâncă.

Tavernele cu preparate autohtone te îmbie la relaxare, iar grecii fac tot posibilul să fie gazde perfecte.

Din programul se seară nu trebuie să lipsească plimbările lungi, pe faleză, şi vizitarea magazinelor din zonă, care se întrec în oferte.

Excursiile opţionale… aproape obligatorii

Pentru cei care doresc să petreacă o vacanţă activă pe Riviera Olimpului, există mai multe destinaţii care pot constitui excursii de o zi. De acolo se poate ajunge uşor la castelul bizantin de la Platamonas, complexul monahal de la Meteora, mănăstirile de pe Muntele Athos sau insula Skiathos.

Pentru a ajunge pe insula Skiathos, despre care se spune că era una dintre destinaţiile preferate ale prinţesei Diana, veţi face o deplasare cu vaporaşul, ocazie cu care veţi învăţa de la echipaj să dansaţi sirtaki şi vă veţi bucura de compania delfinilor.

Şi, pentru că tot ne aflăm pe tărâmul zeilor Greciei Antice, o excursie la Muntele Olimp devine aproape obligatorie şi include o deplasare la cascada şi cada lui Zeus, locul unde acesta se spune că se îmbăia cu nimfele.

Puteţi încheia ziua cu o plimbare pe străzile de piatră ale orăşelului Litochoro şi cu o vizită prin magazinele locale, mici afaceri de familie, de unde puteţi cumpăra nu doar suveniruri, ci şi ulei de măsline şi produse pe bază de ulei de măsline.

Cu siguranță veți avea parte de un sejur de neuitat!