De ce să alegi examenele Cambridge English pentru copilul tău?  

De ce să alegi examenele Cambridge English pentru copilul tău?  

 

Examenele de limba engleză emise de Cambridge Assessment English, departamentul specializat în examinarea limbii engleze al Universității Cambridge, sunt teste de înaltă calitate recunoscute de școli, companii și universități din întreaga lume.

În prezent, piața muncii este internațională și foarte competitivă. Mulți candidați au un nivel foarte bun de limba engleză, dar câți pot dovedi acest lucru? Ei bine, deținerea unei certificări oferă acest avantaj. Vestea bună este că poți obține la orice vârstă certificarea Cambridge. Centrul lingvistic Twinkle Star oferă cursuri specializate atât pentru copii, dar și pentru adulți. Cu toate acestea, pentru a-i asigura copilului tău un start bun în viața profesională, ia în calcul cursurile de pregătire de la o vârstă cât mai fragedă. 

 

Care este nivelul necesar de limba engleză pentru a obține o certificare?

Partea bună este că nu trebuie să fii, tu sau copilul tău, vorbitor nativ (sau neapărat avansat) pentru a putea susține examenul Cambridge. 

Există testări pentru fiecare nivel al CEFR (Cadrul european comun de referință pentru limbi străine). Spre exemplu, testări pentru nivelul B2 și mai sus sunt:

  • Cambridge English B2 First – cunoscut și sub numele de FCE și First Certificate in English. B2 First arată că un elev poate folosi engleza în viața de zi cu zi, în scris dar și oral, pentru muncă și studiu. Atât sesiunile de pregătire, cât și testările utilizează situații reale, concepute special pentru a-i ajuta pe cursanți să comunice cât mai eficient.

 

  • Cambridge English C1 Advanced – cunoscut și sub numele de CAE și Certificate in Advanced English. Nivelul C1 avansat demonstrează că ai competențele lingvistice necesare pentru a lucra la subiecte de cercetare complexe și pentru a comunica eficient la un nivel profesional.

 

  • Cambridge English C2 Proficiency – cunoscut și sub numele de CPE și Certificate of Proficiency in English. C2 Proficiency este cel mai avansat examen și dovedește că ai o stăpânire excepțională a limbii engleze. Practic, această certificare dovedește interlocutorilor, angajatorilor sau universităților din străinătate că poți comunica natural în limba engleză, la același nivel cu un vorbitor nativ.

 

Cum se desfășoară testările pentru certificarile Cambridge?

Examenul constă în 4 probe pe parcursul cărora se vor testa abilitățile de citire și utilizare a limbii engleze, ascultare, vorbire și scriere. 

Spre deosebire de alte examene, diplomele obținute în urma promovării testelor Cambridge English nu au o dată de expirare. Mai exact, atunci când dai un examen Cambridge English, rezultatul este valabil pe viață. 

 

Care este scopul acestei diplomei Cambridge English? 

Până la nivelul B2, diploma Cambridge permite candidaților să parcurgă o serie de etape și să fie evaluați în funcție de un standard internațional, în cadrul european. Astfel, atunci când un elev a obținut nivelul A2, acesta știe că are toate competențele necesare și poate trece la nivelul următor.

De la B2 în sus, diploma capătă o valoare complet diferită. Acesta este nivelul prin care un cursant se diferențiază de restul candidaților, bucurându-se în același timp de o recunoaștere la nivel internațional a cunoștințelor de limba engleză. Sigur, deși nivelul B1 este extrem de util, nu există niciun motiv pentru care procesul de învățarea trebuie oprit. Mai ales în cazul copiilor și a adolescenților, pe parcursul anilor de școală, aceștia pot continua să învețe pentru a ajunge la nivelul următor, mai exact la C1. 

Nivelul C1 este extrem de important pentru studiile în străinătate. Mai exact, această diplomă este necesară pentru a putea urma cursuri în limba engleză. 

Este certificarea Cambridge recunoscută în toate țările?

Țara în care diploma Cambridge întâmpină unele dificultăți este Statele Unite. Acest lucru se datorează faptului că certificarea este văzută ca fiind preponderent una britanică,  deși nu este cazul. Pe de altă parte, în Europa, diploma Cambridge este o opțiune sigură.

 

Cu ce este diferită certificarea Cambridge de alte diplome?  

Cele mai multe alte teste sunt valabile doar pentru 2 sau 3 ani. În schimb, o calificare Cambridge este un certificat pe care îl păstrezi toată viața, ceea ce reprezintă un avantaj real pe termen nelimitat. Certificatele obținute prin cursurile organizate de centrul lingvistic Twinkle Star garantează faptul că absolventul are un anumit nivel în patru competențe: scris, citit, ascultat și vorbit.

 

Care este cea mai eficientă metodă de pregătire pentru examenele Cambridge?

Nu există un mod corect sau greșit în ceea ce privește pregătirea pentru examenele Cambridge. Oricine (copil, adolescent sau adult) poate opta pentru pregătirea pe cont propriu, utilizând resursele disponibile online. Cu toate acestea, procesul ar putea fi mai greoi, mai ales în ceea ce privește partea de pronunție și vorbire. 

Cea mai eficientă formă de pregătire, mai ales în cazul copiilor, este reprezentată de participarea la cursuri specializate. În acest mod, cursanții au parte de exerciții similare cu cele de la evaluare, pot interacționa cu profesorul, dar și cu ceilalți cursanți. Centrul lingvistic Twinkle Star organizează pretestări, astfel încât cursanții pot afla în permanență care este nivelul la care se plasează și ce anume au de îmbunătățit. 

 

Twinkle Star este un Centru Autorizat de Examene Cambridge cu peste 13 ani de experiență de colaborare cu Cambridge Assessment English. 

Înscrierile la testările online gratuite Cambridge organizate de Twinkle Star Exam Centre, în urma cărora poți afla ce examen Cambridge ți se potrivește, pot fi realizate online (click aici). Cei care doresc mai multe detalii despre examenele Cambridge English pot discuta direct cu un consultant al centrului de examinare Twinkle Star Exam Centre. Mai multe detalii pe www.examenecambridge.ro