4 investiții necesare pentru construirea și întreținerea unei piscine

Sezonul cald se apropie cu pași repezi și nimic nu se compară cu un weekend relaxant și plin de distracție la piscină. Dacă te numeri printre persoanele norocoase și beneficiezi de o piscină chiar în curtea ta, atunci iată care sunt cele 4 investiții necesare de luat în calcul pentru construirea și întreținerea unei piscine.

Construirea piscinei

Pentru construirea unei piscine de durată, frumoase și rezistente vei avea nevoie de materiale puternice împotriva șocurilor, dar și materiale hidroizolatoare. Există trei tipuri principale de piscină: îngropate, semi-îngropate și deasupra solului, cea dintâi fiind o construcție versatilă și sustenabilă. 

Structurile piscinelor pot fi din corp metalic, de polistiren sau din beton, fiecare dintre acestea având proprietăți și prețuri diferite. După ce ai realizat corect structura bazinului și hidroizolarea corespunzătoare a acestuia, vei avea nevoie de materiale și accesorii pentru întreținerea piscinei.

Sistem de filtrare al apei

Filtrarea și recircularea apei în piscină au un rol esențial pentru menținerea sănătății tale, a familiei și a musafirilor tăi. Pentru filtrarea și recircularea corespunzătoare a apei este indicat să optezi pentru unul dintre cele mai populare tipuri de filtrări: AFM, cu nisip, cartuș sau cu diatomee (DE). 

Cu atât mai mult, optează pentru o pompă cu viteză variabilă, care poate recircula apa din piscină întocmai la viteza dorită. Pentru un plus de confort, este recomandat să investești în pompe pentru încălzirea apei în piscină, mai ales pentru serile ușor răcoroase de vară, astfel încât toată lumea să se bucure de confort și distracție!

Sistem de tratare pentru apa din piscină

O altă investiție ce nu ar trebui neglijată pentru piscina ta este sistemul de tratare. Dacă vrei întotdeauna să te bucuri de apă curată și sănătoasă, atunci aceasta are nevoie de un sistem de tratare corespunzător. Există o plajă extinsă de astfel de sisteme, unele fiind automate, beneficiind de un dozator pentru eliberarea substanțelor potrivite pentru curățarea apei. Pentru tratarea apei se folosesc substanțele următoare: clor, brom, oxigen activ, iar drept metode există: electroliza cu sare, hidroliza, ionizarea sau sterilizarea UV.

Finisajele piscinei

O piscină nu este completă fără amprenta personalității tale, așa că alege modelul de faianță și de gresie potrivit pentru gusturile și cerințele pe care le ai, alături de o balustradă pentru protecție și siguranță, scări abrazive și lumini, fie acestea amplasate în interiorul bazinului sau în exterior. Cu atât mai mult, este recomandat să adaugi accesorii pentru mai multă distracție pentru cei mici și mari deopotrivă! Astfel, poți alege dușuri, sisteme de hidromasaj, cascade, perdele de apă, jeturi, tobogane sau chiar trambuline.

Piscina este o investiție incredibilă și de lungă durată pentru curtea ta; este o investiție care va schimba zilele și serile călduroase de primăvară și vară în momente și clipe de neuitat, petrecute alături de toate persoanele dragi ție, așa că ține cont de obiectele și accesoriile de care ai nevoie pentru construirea și întreținerea piscinei!