De ce să iubești aparatul dentar? Iată cum poți avea un zâmbet ca la Hollywood

Aparatul dentar este un sistem ce aplică presiune pe dinți în vederea poziționării lor în forma corectă pentru a avea o dantură sănătoasă și, în același timp, estetică.

Iată aici câteva lucruri pe care să le știi înainte să îți pui aparat dentar! 

 

1. Nu se aplică doar din motive estetice.

Poți apela cu încredere la un aparat dentar pentru un efect vizual de invidiat. Prin intermediul unui aparat dentar de la Cisomedical.ro, poți obține un zâmbet la fel de frumos ca al vedetelor tale preferate. În felul acesta,  vei capăta mult mai multă încredere în tine. Acesta îți vine în ajutor atunci când ai diverse probleme care îți afectează și sănătatea. Nu le ignora!

  • dacă ai maxilarul aliniat greșit și ai dureri în zona respectivă, înseamnă că se pune presiune asupra articulațiilor ce leagă mandibula de craniu și trebuie să consulți un medic stomatolog care să stabilească dacă ai sau nu nevoie de un aparat.
  • dacă ai muscatura strambă si coroana de sus nu se aliniază cu cea de jos, pot apărea dificultăți în masticația alimentelor. Poți avea și probleme digestive din cauza aceasta.
  • dacă dinții sunt foarte înghesuiți, înseamnă că nu poți avea o igienă orală corespunzătoare chiar dacă folosești și ață dentară, fapt ce favorizează înmulțirea bacteriilor.

2. Cine poate purta aparat dentar?

  • Femeile însărcinate pot purta aparat dentar fără probleme, nu afectează nici nașterea naturală, nici cea prin cezariană. Singura precauție de menționat, este aceea că femeile însărcinate fac gingivită și acest lucru trebuie supravegheat îndeaproape de medicul ortodont.
  • Femeile care alapteaza pot purta si ele aparat, insa este necesar sa se discute cu medicul stomatolog pentru ca acesta sa te instruiasca exact cum sa procedezi. In cazul unei anestezii, de exemplu, este necesar ca laptele din urmatoarele 24-48 de ore sa fie aruncat.
  • Există mituri false conform cărora adulții nu pot purta aparat dentar. Aceștia consideră faptul că doar copiii ar putea să își îndrepte dantura, însă aparatul ortodontic este extrem de eficient indiferent de vârstă, iar adulții îl pot purta cu încredere!

 

3. Ce ai voie și ce NU ai voie să mănânci când ai aparat dentar?

Atunci când te hotărăști să optezi pentru un aparat dentar, trebuie să faci anumite modificări în stilul tău de viață în ceea ce privește alimentația. Va fi necesar să optezi pentru alimente ușor de mestecat și deloc lipicioase, întrucât riști să ți se dezlipească aparatul de pe dinți. În măsura în care se poate, alege alimente pasate și moi. Trebuie să fii conștient de faptul că sunt anumite alimente pe care nu ai voie să le mananci atunci când porți un aparat de corectat dantura. Acestea, fiind dure sau lipicioase, îți pot dauna, iar prin dezlipirea aparatului îți prelungești timpul de tratament. Acesta diferă de la pacient la pacient.

 

Așadar, aparatul dentar este extrem de benefic pentru sanatatea ta și te ajută să ai mult mai multă încredere în tine, oferindu-ți un zambet de invidiat.

 

Sursă foto: Shutterstock.com