De ce sa optezi pentru plante artificiale?

Cand ne gandim la plante artificiale, imaginea mentala evocata in mod obisnuit este cea a unor plante din plastic cu aspect nenatural, vechi si anost. Iar acest lucru este usor de inteles, mai ales ca, in trecut, florile artificiale chiar aveau un aspect usor neplacut, iar faptul ca erau confectionate din plastic era destul de vizibil.

Ei bine, acest lucru nu mai este valabil in prezent. Plantele artificiale au evoluat odata cu vremurile, iar secolul al XXI-lea a dat nastere unor noi modele de plante si flori artificiale cu adevarat remarcabile.

Mai mult, plantele artificiale pot fi o alternativa viabila plantelor vii, deoarece ofera mai multe avantaje. In primul rand si poate cel mai important, niciodata nu necesita udare. Acestea nu au nevoie de pamant, ingrasamant, apa si, totodata, nu atrag insecte care pot fi deranjante pentru oameni. Acest lucru se datoreaza faptului ca nu au polen, ceea ce le face perfecte pentru persoanele care sufera de alergii la plante.

Iata de ce poti opta pentru plante artificiale

Florile vii se pot ofili sau muri, in timp ce plantele artificiale dureaza ani de zile, poate chiar toata viata. Acestea nu elibereaza seva sau substante toxice care pot fi daunatoare oamenilor si se pot achizitiona in starea si dimensiunea pe care si-o doreste clientul. De fapt, exista magazine de unde se pot comanda flori artificiale care sa se potriveasca perfect cerintelor cumparatorilor. Iar partea cea mai buna, plantele artificiale, spre deosebire de cele naturale, necesita o intretinere minima. Cu toate acestea, desi florile artificiale pot parea o cheltuiala unica, este important sa ne amintim ca este necesara o anumita intretinere. Frunzele si florile se pot murdari sau prafui, prin urmare trebuie curatate, preferabil cu o carpa moale si uscata, o data sau de doua ori pe luna.

Desigur, intretinerea nu inseamna doar pastrarea plantelor artificiale curate. Este probabil ca, la un moment dat, sa fie deteriorate accidental. In astfel de cazuri, este posibil sa fie nevoie de reparatii sau chiar inlocuire. Regulamentele de incendiu impun, de asemenea, ca toate plantele artificiale sa indeplineasca criteriile de sanatate si siguranta, prin urmare este important ca atunci cand achizitionezi un astfel de produs sa te asiguri ca este fabricat din materiale ignifuge.

Progresele tehnologice au ajutat la crearea unor plante artificiale cu aspect atat de real, incat este dificil sa facem diferenta intre plantele din plastic si cele naturale. Si nu putem recunoaste ca florile artificiale sunt iarasi la moda, fiind prezente intr-o varietate de soiuri, marimi si culori in mai toate magazinele de mobila si decoratiuni interioare. Si, de ce nu, mai ales ca, in ziua de azi, cand cu totii avem vieti atat de incarcate si ocupate, reprezinta solutia ideala de “a da viata” incaperilor in care traim.

Disponibile intr-o gama larga de stiluri pentru a completa orice schema de decor, plantele artificiale pot fi o completare excelenta pentru orice incapere a casei sau a locului de munca si, cu o minima cantitate de intretinere, pot arata impecabil, creand un mediu mai cald, mai prietenos si mai atragator.