Design exterior – cum sa iti transformi gradina in propriul Eden

Iti doresti o oaza de liniste, in care sa te poti relaxa, oricand doresti, evadand din haosul contemporaneitatii? Sunt doua aspecte foarte importante de care trebuie sa tii cont, INAINTE de a incepe restaurarea si imbunatatirea gradinii tale – Organizarea si Creativitatea. Aceastea depind doar de TINE, de dorintele si imaginatia ta, deoarece ele te vor ajuta sa iti construiesti propriul Paradis, chiar in curtea casei tale.

Pasul 1 – Schiteaza, decide, START

Fie ca alegi sa consulti un specialist, fie ca iti place sa fii TU creatorul Edenului din apropierea casei, este nevoie sa faci o curatenie completa, folosind utilaje ca cele de pe pagina https://www.magazialucostica.ro/tocatori-crengi-paie-cioate.html , scapand de obiectele si resturile inutile din curte, care iti stau mereu in drum. Orice modificare iti doresti, are nevoie de o proiectare si de un spatiu corespunzator pentru ca elementele naturale pe care le vei folosi, sa aiba suficient loc pentru a se dezvolta in timp. Astfel, realizeaza un plan, asigurandu-te ca fiecare decizie pe care o iei are sanse reale de a se aplica in gradina, ca plantele si decoratiunile pe care le alegi formeaza impreuna o panorama echilibrata, cursiva din punct de vedere vizual, oferindu-ti calmul si relaxarea pe care ti le doresti.

Informeaza-te asupra naturii pe care vrei sa o gazduiesti, fie ca este vorba de legume si fructe, fie ca iti doresti plante decorative. Acestea au cicluri diferite, nevoi speciale, astfel incat trebuie sa fii sigur ca le poti indeplini toate aceste cerinte. Totodata, nu uita doi factori foarte importanti – clima regiunii in care te aflii si solul terenului pe care vrei sa plantezi. Ei sunt esentiali si pot influenta succesul proiectului tau.

Pasul 2 – Inspira-te, Imagineaza-ti si CREAZA

Construieste-ti schita gradinii, din cat mai multe surse, astfel incat sa iti poti personaliza spatiul pe care il ai la dispozitie, exact ca in visele tale. Chiar daca nu te-ai hotarat asupra imaginii de ansamblu si finalitatea sa, ai suficient timp pentru a face mici modificari, realizand ajustarile necesare pe masura ce vezi proiectul cum se materializeaza, folosind ustensile calitative precum cele de la Magazia lu’ Costica, si luand decizii in functie de evolutia acestuia.

Chiar daca apelezi la ajutorul specialistilor in amenajari exterioare, acestia vor avea datoria de a te ghida si ajuta in construirea planului sau schitarea cromatica, stilistica si compatibilitatea elementelor naturale pe care ti le doresti, insa deciziile finale iti apartin si  nimeni nu poate lua hotarari in locul tau. Ia in considerare mici ajustari daca acestea te vor ajuta sa realizezi imaginea de ansamblu dorita si calculeaza-ti cu atentie toti factorii implicati – cantitatea de lumina de care beneficiaza fiecare parcela plantata, raportul dintre natura vie si cea artificiala, decorativa (daca este cazul pentru alei, statui, bancute, stalpi de iluminat, piscina/iaz proiectat artificial sau natural).

Trebuie sa fii constient inca de la inceput de investitiile pe care un astfel de proiect le necesita, atat din punct de vedere al timpului si energiei, cat si pe plan financiar. Cu toate acestea, nu te grabi, pentru a nu face sacrificii pe care le vei regret mai tarziu! Asigura-te ca faci tot ceea ce este necesar pentru ca la sfarsit, acest proiect sa fie un vis implinit, sa fii mandru de transformarea unei simple gradini, intr-un Paradis personal, creat dupa propria-ti viziune.