Detaliile care fac diferența atunci când alegi rame de ochelari de calitate

În alegerea ochelarilor de vedere sau de soare ar fi bine să ții cont de raportul calitate-preț. Ai putea achiziționa o ramă care să-și păstreze mai mult timp forma și care să arate impecabil o perioadă cât mai lungă. Iată care sunt detaliile care fac diferența atunci când alegi una de calitate.

Rezistență 

Un prim avantaj al ochelarilor de calitate este rezistența. Brațele ramelor nu cedează atât de ușor și, de regulă, au un grad de flexibilitate ridicat. Astfel, sunt potriviți pentru o purtare îndelungată. În plus, cadrul ramei poate fi supus mai multor schimbări de lentile, fără să deterioreze sau să slăbească rezistența ochelarilor.

Dacă îți sunt prescrise alte dioptrii după controlul regulat la oftalmolog, noile lentile îți pot fi montate pe aceeași ramă. Mizează pe confort și durabilitate cu ramele de ochelari Ray-ban. Alege ochelarii potriviți în funcție de forma feței și de preferințele tale.

Materiale durabile pentru rame de ochelari

  • Titan 

Este un metal de tranziție, extrem de rezistent și durabil. Ramele din titan sunt ușoare, nu corodează repede și nu cauzează reacții alergice. Dezavantajele sunt variația redusă de culori și costul ridicat – ochelarii din titan sunt produși în special de brandurile de lux.

  • Monel 

Acesta este un aliaj de metale, care nu determină modificarea ramei când sunt diferențe mari de temperatură. Precum titanul, este un material hipoalergenic și foarte rezistent, însă este scump și poate fi modelat într-un număr mai mic de tipuri de ramă. 

  • Beril

De asemenea, berilul este un material durabil și foarte ușor. Este flexibil, costă mai puțin decât titanul sau monelul și vine cu o diversitate mai mare de culori. Ochelarii realizați din beril rezistă la coroziune și la degradarea cauzată de apa sărată.

  • Acetat de celuloză și plastic 

Acetatul de celuloză este un material hipoalergenic și este potrivit celor care suferă de alergii. Ramele din acetat de celuloză sau cele din plastic sunt ușoare și mai ieftine, însă își pierd forma cu timpul. În plus, nu sunt la fel de rezistente precum ochelarii din metal. 

Finisaje

Ochelarii de calitate pot avea o intensitate a culorii mai mare, în special cei din acetați. Liniile și curburile ar trebui să fie mai netede și plăcute la atingere. Un alt aspect care deosebește chelarii de calitate este gradul de flexibilitate. Balamalele trebuie să permită extensia brațelor, astfel încât rama să reziste cât mai mult.

Detalii

Detaliile precum logo-ul brandului, inscripțiile, nuanțele diferite și niturile nu influențează durabilitatea ramei, dar adaugă un plus stilului și sugerează rafinament.

Mai mult, aceste elemente realizate cu atenție pot fi un indiciu pentru calitatea ochelarilor. 

Alegerea unor rame de calitate aduce diverse avantaje, cum ar fi rezistența și finisajele plăcute atât ochiului, cât și atingerii. Acestea nu-și vor pierde forma atât de ușor și sunt potrivite pentru o purtare îndelungată.