Dotarea laboratoarelor scolare cu echipamente fotovoltaice pentru studiu ar trebui sa fie o prioritate

 

Odată cu trecerea timpului, mediul înconjurător a trecut prin transformări extreme, negative, ca efect al arderi combustibilior convenționali în scopul producerii de energie electrică. Încă din cele mai vechi timpuri, ființa umană a făcut tot posibilul să își asigure traiul necesar, fără a pune accent pe ceea ce are nevoie și natura de la om. În prezent, acest lucru a devenit o necesitate, pentru ca generațiile viitoare să se dezvolte într-un mediu sănătos, cu o calitate a aerului ridicată.

Educația ecologică, o prioritate.

Pe teritoriul european, concentrațiile poluanților atmosferici sunt destul de mari, ceea ce poate duce la probleme grave de sănătate. În acest context, la nivel mondial, în majoritatea școlilor, informațiile despre protejarea mediului se regăsesc ca materie obligatorie. Educația ecologică în școlile din România, este din păcate, foarte puțin promovată sau chiar deloc și rămâne în continuare, la latitudinea părinților și profesorilor dacă menționează acest aspect în educația copiilor.

Echipa Carpat Energy își dorește un mediu curat și o reducere considerabilă a poluării atmosferice atât pentru generația actuală, cât și pentru viitor. Primul pas pentru o educație în acest sens pornește încă de la o vârstă timpurie. Astfel, dotarea laboratoarelor școlare cu echipamente fotovoltaice reprezintă un pas uriaș în această direcție.

Scopul este ca studiul care face referire la energia regenerabilă să fie testat, vizibil și cât mai ușor de asimilat și de pus în aplicare de către viitori consumatori de energie.

 

Ce este energia regenerabilă?

Este o energie obținută din surse care contribuie la reducerea poluării, nu dăunează mediului înconjurător și nu afectează aerul. Printre aceste surse de energie se enumeră  energia solară obținută prin intermediul panourilor fotovoltaice. Eficiența electrică în laboratoarele școlare ar fi la nivel maxim fără ca mediul înconjurător să fie afectat, iar studiile în acest domeniu vor fi mult mai ușor de aplicat și demonstrat.

Beneficiile acestui tip de energie sunt, pe lângă lansarea unui nou concept în rândul generației tinere actuale, numeroase și notabile

  • Costuri reduse și economie financiară;
  • Nu produce gaze cu efect de seră;
  • Este o sursă inepuizabilă de energie;
  • “Recoltarea” acesteia se poate face din aproape orice loc prin intermediul panourilor fotovoltaice.

Unde găsim astfel de panouri?

Echipa Carpat Energy pune la dispoziție mai multe tipuri de panouri, în funcție de necesitățile școlii în care se dorește implementarea acestui tip de studiu, și te invită sa afli mai multe pe site-ul Carpat Energy

Prin acțiunea generațiilor prezente, începe educația ecologică a generațiilor viitoare.

Comunicat publicat de Brandion Agency.