Duminică, 20 mai, ediţie aniversară “Prima Evadare” – 10 ani

Povestea a început acum un deceniu, la începutul primăverii, cu câţiva prieteni iubitori de mişcare, care făceau planuri pentru a evada în natură. Le-a venit ideea să organizeze un concurs de biciclete în pădurile din nordul Bucureştiului plecând din București spre Snagov prin păduri și drumuri verzi de câmp. Încă de atunci, “Prima Evadare” s-a bucurat de succes şi an de an a înregistrat recorduri de participare pentru concursurile de ciclism din România, devenind în scurt timp cel mai mare maraton de ciclism cross-country din estul Europei.

Acelor câţiva prieteni de acum 10 ani li s-au alăturat la fiecare ediţie tot mai mulţi copii, tineri şi maturi, voluntari sau concurenţi, unii pasionaţi de sport, iar alţii care au descoperit cu acel prilej sportul şi mişcarea. Mulţi s-au îndrăgostit cu această ocazie de bicicletă, de mountain bike, de ciclism în general, de competiţia sportivă, de mersul în natură, au aflat cum să aibă un mod de viaţă mai sănătos sau au descoperit frumuseţea şi istoria vechilor Codri ai Vlăsiei.

Multă experienţă au acumulat şi organizatorii, care, în acelaşi timp au fondat unul dintre cele mai puternice cluburi de MTB din România, au creat mai multe trasee pentru biciclete în Bucureşti şi în ţară şi au organizat în aceşti ani zeci de concursuri de mare succes, la care au luat parte şi foarte mulţi sportivi străini. Ei au rămas la fel de entuziaşti şi plini de idei ca acum 10 ani. Au demonstrat-o la fiecare ediţie!

Până la concursul din 20 mai puteţi vedea acest lucru pe site-ul competiţiei şi pe contul ei de Facebook. Aici se desfăşoară mai multe concursuri cu premii interesante, se oferă diverse sfaturi pentru concurs sau sunt prezentate noutăţile ediţiei. Aşa cum sunt medaliile pentru participanţi şi tricourile pe care le vor primi cei care vor încheia competiţia, toate reprezentând o amintire a aniversării unui deceniu de concursuri “Prima Evadare”.

În linii mari, traseul este acelaşi de la prima ediţie, parcurgându-se păduri înfrunzite şi pajişti înflorite la începutul primăverii, drumuri de ţară şi locuri istorice. Însă, an de an, drumurile au fost îmbunătaţite, pietruite şi nivelate  în cea mai mare parte. Înainte de fiecare concurs ele sunt curăţate, marcate şi întreţinute corespunzător, putând fi folosite pentru mişcare tot anul.

Cu 5 zile înainte de competiţie, înscrierile online sunt în toi şi au depășit 2.000 de concurenţi. Vă aşteptăm cu drag, începând cu joi, 17 mai, la primitorul Caro City Resort din Bucureşti, situat pe bd. Barbu Văcărescu, nr 164 A. Nu vor lipsi specialiştii de la Renault Velo Service care îi vor consilia pe cei care vor întâmpina probleme tehnice înaintea cursei.

Aşadar, vă aşteptăm, cu mic, cu mare, să vă înscrieţi şi să participaţi, duminică, 20 mai, de la ora 10, la ediţia aniversară “Prima Evadare” – 10 ani!

Participanţii sunt sfătuiţi să se informeze despre concurs pe secţiunile site-ului www.primaevadare.ro sau pe pagina de Facebook, înainte de a se prezenta la start, în Băneasa, lângă Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Dacă nu concuraţi, puteţi veni să-i încurajaţi pe participanţi pe traseu, să-i aşteptaţi la sosirea de la Complexul Astoria din Snagov sau puteţi urmări întreaga desfăşurare a concursului şi festivitatea de premiere într-o transmisiune-maraton live pe Facebook.

Evenimentul este organizat de NoMad Multisport şi se bucură de parteneri entuziaști, precum Renault, BCR, Kaufland, Merdia, CST şi prietenii de la RedBull.