Ediţie de colecţie “Prima Evadare” – 10 ani

Ediţia aniversară 2018 a concursului “Prima Evadare” a început duminică 20 mai dimineaţa, când câteva mii de concurenţi şi voluntari au cântat “La mulţi ani!” pentru acest proiect şi comunitatea create şi s-a încheiat seara cu versuri recitate la festivitatea de premiere de către ultimul concurent sosit, care a dedicat o poezie concursului.

„Prima Evadare” a reuşit să devină cel mai mare maraton de ciclism cross-country din estul Europei şi un adevărat etalon. Peste 20.000 de participanţi, premii de peste 70.000 de mii de euro, zeci de mii de fotografii şi de medalii şi tricouri acordate concurenţilor, peste 1.500 de voluntari, zeci de ore de transmisii în direct ale competiţiei şi ale evenimentelor ce le precedă sunt câteva din cifrele celor 10 ani de concursuri „Prima Evadare”!

S-a creat tradiţia ca odată cu reînvierea naturii, bucureştenii, dar şi pasionaţii de mişcare din ţară sau din afară să participe la „Prima Evadare”, care dă, la începutul fiecărei primăveri, startul evadării în natură. „Prima Evadare” a devenit o stare de spirit.

A fost o ediţie în care istoria ultimilor 10 ani s-a împletit cu noutăţile şi performanţele prezentului. Faţă de ediţiile trecute, au fost prezenţi mai mulţi copii şi femei, peste 200 de fiecare parte. S-a mers mult mai rapid ca în alţi ani datorită traseului pietruit şi uscat şi a vremii bune.

Clasat la ultimele 3 ediţii pe locul 2, Alexandru Stancu (Dinamo BikeXpert) a evadat devreme şi şi-a mărit constant avansul, trecând linia de sosire cu peste două minute înaintea coechipierului său Ede Molnar. Acelaşi scenariu la Feminin Elite: Suzanne Hilbert (NoMad Merida CST) s-a desprins devreme de adversare şi a câştigat, a doua oară consecutiv, cu un avans de peste 4 minute faţă de coechipiera sa Salome Bondor.

O performanţă deosebită au reuşit Patrick Pescaru (16 ani) şi Ionuţ Alexandru Roman de la NoMad Merida CST. Prezenţi pentru prima dată pe traseu, ei au sosit imediat după concurenţii care au alcătuit podiumul de la Elite, câştigând cu mai multe minute avans categoriile lor de concurs, Masculin sub 19 ani şi respectiv, Masculin 20-29 de ani.

Transmisia în direct a cursei, al doilea an consecutiv, pe mai multe canale de comunicare, a surprins fidel momentele dinaintea startului, cursa şi evenimentele de la Sosire care au culminat cu tombola şi festivităţile de premiere. Au existat câte 4 camere fixe în 3 locaţii: la Plecare, pe traseu şi la Sosire, şi 4 camere mobile: pe două biciclete electrice din plutonul fruntaş, pe maşina de deschidere şi într-unul din cele două elicoptere. Au fost interviuri atât la start, cât şi la finiş, dar şi emisiuni în zilele premergătoare cursei de la înscrierea concurenţilor. Ca o noutate faţă de anii anteriori, favoriţii au putut fi urmăriţi în cursă prin GPS, a fost creat un filmuleţ care descrie obiectivele istorice şi punctele de agrement din zonă, iar cel mai bun sprinter din concurs, Timotei Păcurar (NoMad Merida CST), a primit premiul Renault Sport Sprint.

Şi ediţia aniversară a beneficiat de deschizători pe motociclete. Sorin Boriceanu, multiplu campion la triatlon, a alergat duminică pe traseu. La cursă au participat şi realizatorii radio Daniel Ruse şi Cătălin Cîrnu şi prezentatorul tv Daniel Osmanovici.

Evenimentul a fost organizat de C.S. NOMAD MULTISPORT şi s-a bucurat de parteneri entuziaști, precum RENAULT, BCR, KAUFLAND, MERIDA, CST, CARO City Resort şi RedBull. Pentru detalii accesaţi www.primaevadare.ro.

Contact:

Doina Țiței, Clubul Sportiv NoMad Multisport
E-mail: info@nomadmultisport.ro