Eficientizarea accesului în scările de bloc

 

Securitatea locuinței este o preocupare a oricărui proprietar sau chiriaș, indiferent de tipul de locuință pe care îl deține. Dacă la casă accesul este rezervat doar familiei sau apropiaților, în cazul clădirilor cu mai multe apartamente particularitatea principală este accesul comun. În scara blocului intră multe persoane pe care nu le cunoaștem și există riscul ca unele dintre ele să nu aibă intenții bune. Totuși, prioritizarea securității poate afecta accesul persoanelor care ne vizitează, membrilor familiei sau a altor persoane. Este neplăcut să mergi des la o locuință sau firmă dintr-un bloc și să aștepti ca proprietarul sau alte persoane să-ți deschidă. Din fericire, există modalități prin care poți eficientiza accesul în bloc.

Instalează un videointerfon

Interfoanele clasice facilitează comunicarea dintre persoana din interior și cea care dorește să intre în bloc înainte de acordarea accesului, însă dacă locuiești într-o clădire în care intră multe persoane, aștepți des vizitatori sau ai o firmă la care vin des, pe lângă angajați, clienți sau curieri, identificarea persoanelor în funcție de simpla interacțiune vocală nu este de ajuns. Un videointerfon îți permite să vezi persoana care solicită accesul, astfel că va dura mai puțin să îi verifici identitatea sau să descoperi dacă este într-adevăr poștașul sau vreun intrus. În plus, videointerfoanele moderne au funcții inteligente care asigură securitate sporită și eficientizează accesul, ca:

  • Vedere de noapte
  • Senzor de mișcare
  • Înregistrare video
  • Acces wireless

Alege un interfon cu acces la distanță

Tehnologia evoluează și în domeniul accesului și securității. Nu doar telefoanele au devenit smart, ci toate produsele din locuință, inclusiv interfoanele Electra. Acestea pot fi conectate la telefonul mobil și dotate cu diverse funcții, care selectează și ușurează accesul. Dacă înainte cheia, cartela sau tagul de acces erau necesare pentru deschiderea ușii, astăzi cheia a devenit virtuală, fiind instalată pe smartphone. Prin intermediul tehnologiei Bluetooth, comunicarea dintre aparat și telefonul mobil se face instantaneu, fără alt obiect intermediar. Poți acorda cheia virtuală doar anumitor persoane, pe durată limitată. Aceasta poate funcționa și automat, adică ușa se descuie singură când persoana care o are se apropie de ea. 

În plus, poate fi mutată pe alt dispozitiv, în caz de schimbare, pierdere sau deteriorare a telefonului. Interfoanele cu control de la distanță sunt ideale pentru proprietarii de firme și de locuințe închiriate, pentru că îi scapă de grija copierii cheilor, a înlocuirii acestora în caz de pierdere, dar și din punct de vedere al securității. Cheia virtuală nu se poate transfera pe alt telefon fără acordul proprietarului.

Eficientizarea accesului în scara de bloc se face astăzi rapid, datorită tehnologiei încorporate în interfoanele moderne. Alegerea unui videointerfon sau a unui model de interfon care permite controlul de la distanță și crearea unei chei virtuale facilitează accesul și crește securitatea blocului.