Este potrivit stilul minimalist într-un living mare? Află de AICI 3 motive care îl recomandă

Amenajarea unei locuințe este pe cât de grea, pe atât de plăcută când te gândești la rezultatul final și la confortul pe care îl vei avea odată ce ai terminat de montat și ultima piesă de mobilier. Cu atâtea stiluri din care poți alege, însă, sa te hotărăști asupra unuia poate fi dificil chiar și atunci când ai un living suficient de mare.

Minimalismul are farmecul lui, însă atunci când dorești sa îl folosești pentru un spațiu generos se poate să nu ți se pară o idee atât de bună dacă te gândești că îți va rămâne prea mult loc neocupat. Cu toate acestea, iată de ce ar trebui sa optezi pentru acest stil fără a sta prea mult pe gânduri.

Minimalismul într-un living mare și cele mai importante avantaje ale acestuia

 

1. Te vei bucura de mai mult spațiu

Un living mare înseamnă, fără îndoială, mai mult loc, și deși minimalismul pare ca a fost creat pentru încăperile mici datorită dimensiunilor mai reduse ale mobilei, poate fi folosit și în camere mari precum livingurile caselor sau chiar ale apartamentelor, mai ales când ai o sufragerie de tip open space.

Și pentru că temerea cea mai mare este că poți rămâne cu unele goluri în cameră, poți alege piese de mobilier în culori mai tari pentru a umple acel spațiu, punând accentul pe ele.  De asemenea, minimalismul se pretează livingurilor moderne, așadar, nu vei da greș dacă îl alegi.

2. Poți împarți camera pe mai multe zone

Să poți compartimenta o cameră pare de multe ori un vis, însă acesta este marele avantaj în a avea un living mare pe care îl poți împărți în:

  • spațiu pentru invitați;
  • loc de luat masa sau dining;
  • birou pentru munca de acasă sau spațiu de studiu.

Mobila minimalistă poate fi alegerea cea mai bună în acest caz, deoarece dimensiunile reduse îți vor oferi posibilitatea de a pune mai multe piese în living. Iar pentru a delimita fiecare zonă în parte, poți alege un parchet din lemn masiv în culori cu diferențe subtile, astfel încât trecerea de la o arie la alta să poată fi sesizată ușor. La Valprestparchet.ro, poți găsi produse care se vor potrivi întregii tale case, nu doar sufrageriei.

3. Minimalismul nu se demodează

În ultimii ani, tendințele în designul interior s-au îndreptat către minimalism care înseamnă ergonomie și sustenabilitate. Mobilierul realizat în acest stil poate lua orice formă de la pătrată sau dreptunghiulară la piese cu linii rotunjite, rafinate, pretându-se oricărui gust. Așadar, chiar și atunci când dorești să amenajezi un living mare, vei găsi piesele potrivite care să se potrivească gusturilor tale și să nu se demodeze prea repede, mai ales că se potrivește atât caselor, cât și apartamentelor vechi și noi.

Modernitatea și proporționalitatea sunt două dintre cele mai importante caracteristici ale stilului minimalist, acesta potrivindu-se la fel de bine atât camerelor mici, cât și celor mari. Așadar, dacă te gândești la amenajarea livingului, te poți orienta către el fără griji, indiferent că locuiești la casă sau apartament.

Sursa foto: Unsplash.com