Euronews aduce încă o emisiune nouă – „Permis de antreprenor”. Cine prezintă?

Încă o emisiune nouă la postul de televiziune Euronews, de data aceasta despre educaţie antreprenorială. Formatul este intitulat „Permis de antreprenor” şi va fi prezentat de Constantin Paraschiv (antreprenor şi producător executiv al platformei BiziLive TV).

Încă o emisiune nouă la postul de televiziune Euronews, de data aceasta despre educaţie antreprenorială. Formatul este intitulat „Permis de antreprenor” şi va fi prezentat de Constantin Paraschiv (antreprenor şi producător executiv al platformei BiziLive TV).

Permis de antreprenor” va debuta la Euronews sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 21.00, iar duminica se va difuza în reluare, de la 23.00.

Noul proiect de la Euronews se realizează în parteneriat cu platforma deţinută de prezentator, BiziLive TV (site ce oferă un serviciu de difuzare online, care le permite abonaţilor să vizioneze episoade dedicate dezvoltării afacerilor şi dezvoltării individuale)

Ce subiecate vor fi abordate?

Emisiunea despre educaţie antreprenorială îşi propune să abordeze teme despre cum tinerii îşi pot construi o afacere în România, dar şi despre firmele care dau faliment la noi în ţară. De asemenea, „Permis de antreprenor” va prezenta studii de caz şi exemple reale.

Moderatorul Constantin Parschiv va fi în dialog cu diferiţi antreprenori, pentru a dezbate subiectele de educaţie antreprenorială.

Ce spune Constantin Paraschiv despre emisiune pe care o va modera?

„Pornind de la statisticile îngrijorătoare referitoare la IMM-urile din România şi soarta lor, precum şi de la o serie de întrebări care sunt pe buzele tuturor antreprenorilor, m-am gândit să startăm o serie de episoade si evenimente denumite generic Permis de Antreprenor

Misiunea acestui proiect este să ajute mediul antreprenorial şi, împreună cu o echipă de profesionişti, experţi, consultanţi şi antreprenori, să încercăm să reinventăm modul de a iniţia afacerile mici…

Există foarte multe resurse pentru antreprenoriat care iţi vor spune ce să faci. Emisiunea noastră iţi va spune şi cum să faci”, cu exemple reale şi studii de caz”.

Mari Jeanne Ion, director de programe Euronews România:

„Cuvântul antreprenoriat ne-a intrat în vocabularul uzual în mod firesc pentru că el exprimă, de fapt, o stare de spirit. E acea pornire de a clădi prin forţe proprii şi cu puterea minţii tale o afacere care să îţi asigure independenţa financiară şi pentru care să munceşti fără a simţi efortul, tocmai fiindcă ştii că munceşti pentru tine.

Generaţia tânără vine cu această energie, sunt oameni inteligenţi care îşi doresc să reuşească şi care vor să îşi decidă singuri viitorul. Şi sunt din ce în ce mai mulţi! La Euronews Romania, noi am identificat acest segment şi am vrut să ştim cu ce dileme se confruntă aceşti tineri, ce nevoi au ei.

Aşa s-a născut emisiunea Permis de Antreprenor – un proiect pe care îl realizăm în parteneriat cu Constantin Paraschiv şi cu BiziLive pentru că am găsit la el o comunitate dinamică, extrem de motivată şi cu mare dorinţă de a afla lucruri practice legate de drumul de la idee, la afacere”.