FGREALTY- Qatar, de neoprit pe traseul luxului chiar si in vremuri provocatoare

Piata imobiliara mondiala  a fost afectata odata cu perioada de ”lockdown”,  iar efectele crizei in sanatate pot fi inca resimtite economic si astazi in alte sectoare de afaceri.

 Chiar daca multe industrii inca se recupereaza, ”piata imobiliara din Qatar merge mai departe, iar inchirierile si achizitiile continua cu succes, intrucat sunt expati care aleg sa se mute in acest paradis al luxului si sigurantei”, ne informeaza Serban Spirea, Managing Partner  FGREALTY (Find Great Realty), Qatar.

FGREALTY solutii pentru clientii imobiliari in ”Lockdown”

FGREALTY este companie imobilara de lux in Qatar care continua sa evolueze pe piata specifica chiar si in perioada aceasta de provocare.  Aceasta pentru ca firma de brokeraj imobiliar a gasit solutii si s-a adaptat vremelnic conditiilor actuale de lucru.

Agentii imobiliari au oferit asistenta clientilor prin intermediul tururilor virtuale si posibilitatea rezervarii online a unei proprietati pentru inchiriere sau achizitie ulterioara. Aceasta masura a fost implementata pentru a se asigura ca toti clientii sunt in siguranta si se pot bucura de casa mult dorita cand leg sa colaboreze cu Find Great Realty. 

Diferentierea pietei imobiliare in Qatar 

Qatar reuseste sa ofere proprietati distinctive pe plan international: locuinte deplin noi, generoase ca suprafata, in zone rezidentiale concepute pentru maxim confort si adaptate nevoilor omului modern. Cladirile rezidentiale si de afaceri sunt construite la cele mai inalte standarde de siguranta in constructii, folosind materiale inovatoare si de calitate superioara. Acestea sunt doar o parte dintre aspectele prin care piata imobiliara din Qatar raspunde nevoilor clientilor care isi doresc sa locuiasca intr-un mediu sigur.

 Conform unui raport realizat in anul 2019, Qatar este cel mai sigur loc dintre 118 tari analizate.  Astfel, mediul sigur, locuintele noi si oportunitatea de a achizitiona o proprietate ca expat fac specialistii de la FGREALTY sa se astepte la o crestere a cererilor pentru locuinte in Qatar in urmatoarea perioada, in conditiile in care pe plan local exista masuri de relaxare a activitatilor in context pandemic. 

Avand in vedere ca intreaga planeta se afla intr-o situatie de criza, piata imobiliara se adapteaza in functie de cerere si oferta. Distantarea sociala a creat un nou trend imobiliar si anume,  achizitionarea de proprietati care au facilitati exterioare ample, precum curti, terase sau balcoane. 

Piata inchirerilor si necesitatea de spatiu generos

Apartamentele de inchiriat spatioase sunt mai solicitate decat  inaintea declararii starii de pandemie. De ce? Motivul este simplu si generat de criza de sanatate: oamenii sunt in cautarea unor proprietati mai mari, mai moderne, bine localizate, astfel incat toti membrii familiei sa se simta confortabil si in siguranta. Proprietatile spatioase de inchiriat, precum apartamentele mari, penthouse-urile sau vilele, sunt cele care ofera terase, balcoane sau gradini generoase ca dimensiune.

In plus, multe firme si-au mutat activitatea din birouri direct in living. Astfel, a intervenit necesitatea unui confort sporit in spatiul de lucru. 

”Perioada de relaxare ofera rezidentilor din Qatar oportunitatea de a gasi casa visurilor, adaptata noilor realitati”, ne afirma de final Serban Spirea.