Fotografia în 2020: Specializare pe tehnici clasice de lucru sau editare foto la superlativ?

Arta fotografiei este o pasiune care te poate ajuta să lucrezi relaxându-te. An de an, tendinţele se schimbă, odată cu evoluţia tehnicii. Prima jumătate a lui 2020 a fost destul de ciudată, în special din cauza pandemiei. Cei mai mulţi fotografi au profitat de acest prilej pentru a se perfecţiona şi a învăța noi tehnici. Unii au ales să obţină fotografii mai bune direct din aparat, alţii şi-au îmbunătăţit procesul de editare. Iată ce a avut de câştigat fiecare.

Pasiunea nu ţine cont de vârstă

Poţi începe să faci fotografie la orice vârstă. Această pasiune nu ţine cont de trecerea anilor. Poţi oricând achiziţiona o cameră foto pentru a porni pe drumul descoperirii fotografiei ideale. La orice nivel te-ai afla, în acest domeniu este tot timpul loc de perfecţionare. Există o mulţime de cursuri foto pentru cei care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile artistice, aici înveţi lucruri noi pe care le poţi aplica pentru a deveni mai bun în ceea ce faci. Multe dintre cursuri se desfăşoară online, deci oferă posibilitatea de-a le urmări din confortul propriului spaţiu.

Frumuseţe nefiltrată

Într-o perioadă în care aplicaţiile de retuşare a fotografiilor şi filtrele dedicate sunt în plină ascensiune, a lăsa o imagine neatinsă este o decizie îndrăzneaţă. Cu toate acestea, autenticul devine din ce în ce mai popular. 2020 pare momentul perfect pentru astfel de încercări. Oamenii au stat izolaţi în case sau în locuri retrase, natura a beneficiat din plin de acest restart fără poluare, iar animalele au revenit la propria rutină. Cei care au surprins naturalul într-o fotografie neprelucrată sunt marii câştigători. 

Imagini mai bune din postprocesare

În era digitală, familiarizarea cu un program de editare fotografică este esenţială. Pe măsură ce abilităţile tale cresc şi obţii fotografii mai bune direct din cameră, vei dori şi mai mult. Acel mai mult îl poţi obţine prin stăpânirea tehnicii de editare. În universul fotografic de astăzi, postprocesarea are un loc bine definit. Există mii de metode de a edita o fotografie, totul ţine de timpul şi atenţia pe care le aloci îmbunătăţirii acestei abilităţi. Dacă foloseşti Photoshop, este momentul să stăpânești şi plug-in-ul Camera Raw. Pentru editorii experimentaţi, acesta este primul pas în prelucrarea unei fotografii: reglarea temperaturii sau a expunerii culorii. Practic, imaginea se aplatizează înainte de-a începe editarea în Photoshop. Dacă intri cu contraste naturale în acest program, rişti să le înrăutăţeşti. În schimb, dacă intri cu fotografia brută, vei putea oferi doar cantitatea potrivită de contrast de care ai nevoie. Surprinderea cadrului perfect este un moment influenţat de setările alese într-un anumit context. Editarea ţine de creativitate. Fotografia artistică este solicitată în diverse domenii de activitate. Poţi experimenta aceste tehnici pentru a deveni un fotograf mai bun sau pentru a câştiga proiecte în media sau advertising. În plus, reţelele de socializare sunt o platformă ce-ţi asigură expunerea la milioane de utilizatori.

Anul 2020 oferă tot ce ai nevoie pentru a deveni mai bun în ceea ce faci. Arta fotografierii nu face excepţie, iar cei care au profitat de carantină pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile sunt câştigători. Dacă până anul trecut lipsa timpului era principalul motiv pentru a nu evolua, acum nu ai nicio scuză. Stăpânirea aparatului de fotografiat şi a programelor de editare sunt tehnici pe care le deprinzi prin experienţă şi din sfaturi ale profesioniştilor.