HR-ul în vremea pandemiei – conduita potrivită pentru interviurile online

Din cauza pandemiei, din ce în ce mai multe companii apelează la interviurile online atunci când își selectează candidații care aplică pentru un anumit post. Cu toate acestea, interviurile online nu sunt mai puțin importante decât cele față în față. Din acest motiv, la care se adaugă și dorința de-a obține un nou loc de muncă, trebuie să ai o conduită adecvată.

Modul în care te prezinți la un interviu online poate să-ți atragă simpatia angajatorului. Astfel, trebuie să ai grijă la ținută, la ticuri, la răspunsurile pe care le dai, indiferent de cât de minore ți se par aceste aspecte. Cu ajutorul unei conduite excelente, ai șansa să obții jobul la care ai visat.

Află care sunt detaliile de care trebuie să ții cont, pentru un succes garantat, din articolul pe care ți l-am pregătit.

Asigură-te că laptopul funcționează corect

Dacă ai stabilit ora și data la care vei avea un interviu online cu recrutorul, primul pas de care trebuie să ții cont implică verificările tehnice. Deși există situații în care angajatorul solicită doar un interviu telefonic, cele mai comune sunt interviurile video, în care recrutorul poate observa mai atent reacțiile și răspunsurile pe care le oferi.

De aceea, trebuie să fii sigur că laptopul pe care îl folosești are o cameră care funcționează corect și un microfon cu o conexiune stabilă. În caz contrar, riști să nu poți susține interviul și să pierzi ocazia de-a găsi jobul la care ai visat. Totodată, descarcă aplicația pe care vei susține interviul și asigură-te că știi cum să o folosești corect.

Alege un spațiu potrivit pentru interviul online

La fel de important este și locul în care vei da interviul online. Asigură-te că spațiul este curat și atent organizat. În plus, camera în care dai interviul ar trebui să fie luminată corespunzător și să nu existe zgomot de fundal, care să deranjeze interlocutorul.

La fel de importantă este și discreția în cadrul unui interviu online. La ora stabilită cu recrutorul, asigură-te că nu vei fi întrerupt de nicio altă persoană.

Ține la îndemână lucrurile utile pentru interviu

Este indicat ca în timpul unui interviu online să ai la îndemână o agendă și un  pix. Nu știi când vei fi nevoit să notezi ceva și trebuie să le ai lângă tine, fără să le cauți prin cameră și să pierzi din timpul alocat discuției.

Ar fi util să ai lângă tine și o copie a CV-ului, dacă vei fi întrebat despre joburile pe care le-ai mai avut.

Îmbracă-te corespunzător pentru interviu

Chiar dacă susții interviul din intimitatea propriului cămin, nu înseamnă că poți să te prezinți oricuml în fața angajatorului. Pune preț pe modul în care arăți și poartă haine adecvate pentru interviu. Pantalonii și cămașa reprezintă una dintre variantele optime dar poți alege și rochii dyfashion, în care să arăți impecabil, întocmai ca într-un mediu profesional.

Ai grijă la limbajul nonverbal

În timpul interviului online încearcă să menții contactul vizual cu angajatorul, uitându-te către cameră. Ai grijă și la limbajul nonverbal, stai drept și fii atent pe întreaga durată a interviului. În acest fel, nu te vei pune într-o situație jenantă și nu vei deranja nici interlocutorul.

Nu-ți pierde cumpătul în timpul interviului

Rămâi calm și relaxat pe întreaga durată a interviului! Indiferent de discuție, vei oferi o impresie bună dacă ești atent, zâmbești și nu întrerupi persoana care te intervievează. 

În final, fii pregătit cu un plan de rezervă, în cazul în care tehnologia va da greș. Dacă apar probleme tehnice, ia legătura în prealabil cu angajatorul și stabilește opțiunea de-a reprograma interviul online.

CategoriiHR