Franciza care promovează fast-food-ul sănătos a deschis al doilea restaurant în București

După 45 de restaurante deschise în 29 de orașe din țară în ultimii 6 ani, sistemul de francize Dabo Doner, deținut de sibianul Dan Paștiu, a deschis cel de-al doilea local în Capitală.

Primul restaurant din București a fost inaugurat în iunie în Pipera. Cel de-al doilea, o investiție de peste 150.000 euro, și-a deschis porțile pe 3 octombrie în zona Apaca, pe o suprafață de 180mp. În primele 3 zile de funcționare, restaurantul a vândut peste 1200 donere de pui si de vita, produsele de bază ale restaurantului consacrat prin carnea de bună calitate, din surse selecționate și prin chifla proaspătă și caldă preparată pe loc.

Rețeta noastră adusă din Germania se bazează pe ingrediente naturale fără aditivi si conservanti. Folosim doar chifle proaspete, făcute pe loc. Românii apreciază foarte mult produsele pe care le vindem pentru că sunt în același timp sănătoase și accesibile. Anul acesta estimăm o cifră de afaceri de 23 milioane de euro pe toata rețeaua, iar în 2020 continuăm să ne extindem, atat național cât și internațional. Numai în București intenționăm să deschidem în urmatorul an 10 locații”, a declarat Dan Pastiu, fondatorul francizei Dabo Doner.

Apetitul românilor pentru fast-food nu s-a diminuat în ultimii ani, în ciuda interesului tot mai crescut penru un stil de viață echilibrat și activ. Studiile arată că 50% dintre români au consumat mâncare ”pe repede-nainte” cel puțin o dată în ultima lună, iar cele mai importante criterii după care îşi aleg restaurantele sunt: diversitatea ofertei, gustul şi calitatea produselor, precum şi ușurința accesului, conform cercetării realizate de Hospitality Culture Institute.

“Gustul excelent al produselor Dabo m-a determinat să investesc în prima locație în sistem de franciză din București. În Pipera sunt multe birouri, iar produsele pe care le comercializăm reprezintă o alternativă rapidă și gustoasă pentru masa de prânz, apreciată de cei care lucrează sau tranzitează zona. Intenionez sa mai deschid o locatie in Bucuresti în următoarele luni, tot într-o zona de birouri”, a declarat Laurențiu Nicolae, deținătorul restaurantului din Pipera.

Grație extinderii accelerate la nivel național, în 2017 cifra de afaceri a întregului lanț de restaurante Dabo a atins 7,8 milioane euro, iar în 2018 a ajuns la 17 milioane de euro, cifră care a fost deja depășită în primele 9 luni ale lui 2019.