Garderoba la control! Cum să îți organizezi mai bine hainele din dulap, pentru un stil de viață sănătos

Se spune că organizarea este cheia succesului pentru o viață liniștită. O dietă echilibrată, activități sportive zilnice și o locuință curată sunt câteva dintre aspectele ce țin de un trai frumos și mai puțin stresant. Află din acest articol cum poți să faci ordine în dulapul cu haine, cu câteva trucuri la îndemână, să te poți bucura de o locuință ordonată.

Cum să îți organizezi dressingul pentru a avea hainele mereu în ordine

 

  • Începe cu trierea hainelor pe care nu le-ai mai purtat demult

 

Deși poate părea dificil la prima vedere, în realitate, a te apuca de ordine în dulapul cu haine poate fi și util și relaxant. Un prim pas ar fi să selectezi hainele care nu îți mai plac sau pe care nu le-ai mai purtat de multă vreme. Le poți sorta pe categorii, ca mai apoi să le donezi sau să le reciclezi la punctele speciale de colectare. Astfel vei descoperi cum dulapul tău devine mai ușor și mai aerisit.

 

  • Aranjează hainele după culori pentru plăcerea ta vizuală

 

Un pic de “artă” în organizarea dulapului cu haine nu strică. Iar dacă ești o persoană cu simț artistic, atunci îți cu siguranță că îți va fi ușor să îți aranjezi articolele vestimentare cu impact vizual plăcut. Te poți juca cu nuanțele și aranja hainele începând cu tonurile închise. În plus, poți pune la vedere lucrurile esențiale, să le ai mereu la îndemână.

 

  • Pregătește un loc special pentru gențile tale

 

Orice femeie adoră gențile, iar cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine. Dacă aceste accesorii nu sunt tocmai la locul lor, te poți ocupa de ele, așa cum faci și cu îmbrăcămintea. De asemenea, poți scăpa de cele vechi și achiziționa unele noi, în ton cu tendințele actuale. Pe Adona.ro găsești o gamă variată de genți de damă, din care să alegi variantele care îți plac mai mult, în funcție de design, culori, materiale și dimensiuni.

 

  • Sortează hainele de vară de cele pentru anotimpul rece

 

Dacă spațiul îți permite, te poți ocupa de sortarea articolelor de îmbrăcăminte în funcție de anotimp. Astfel, hainele de iarnă pot sta deoparte de cele potrivite anotimpului călduros. 

Nu doar că îți va fi mult mai ușor să găsești ceea ce ai nevoie, dar vei fi și mult mai organizată în acest fel. În același timp vei putea “scăpa” de hainele pe care poate nu mai ai de gând să le porți prea curând. 

 

  • Apelează la ajutorul unei prietene, dacă te simți depășită

 

Poate că organizarea lucrurilor nu este punctul tău forte sau poate pur și simplu nu îți place acest task. În doi, timpul trece mai repede și cu folos, așa că poți cere ajutorul unei prietene bune dacă vrei să faci ordine în dulapul cu haine. Veți putea împărtăși ultimele noutăți, în timp ce vă ocupați de curățenia în dulapul cu haine.

Așadar, nu este dificil să îți organizezi dressingul, cu puțină răbdare și timp. La final te vei simți mult mai bine când vei vedea că lucrurile sunt bine aranjate și camera este din nou primitoare. 

Sursă foto: Pexels.com