Geaca reflectorizanta si pelerina de ploaie o necesitate

Geaca reflectorizanta si pelerina de ploaie – o necesitate

Efectul reflectorizant este utilizat pe scara larga in diferite domenii ale vietii. In vremurile de demult, nimeni n-ar fi crezut ca intr-o buna zi, geaca reflectorizanta sau pelerina de ploaie vor deveni elemente importante de vestimentatie. Relevanta elementelor reflectorizante pe geci, pantofi etc., se datoreaza faptului ca orice persoana care lucreaza in aer liber sau exercita o activitate in aer liber, trebuie sa fie clar vizibila in intuneric sau in medii cu iluminare redusa. 

De aceea imbracamintea reflectorizanta este un atribut indispensabil al oamenilor care se ocupa de lucrari de drumuri sau isi indeplinesc sarcinile profesionale in lumina slaba. Aceasta tehnologie nu a fost ignorata de marii producatorii de imbracaminte de moda, printre care Nike, Supreme, Adidas, The North Face etc. Acestia au reusit sa combine solutiile de securitate cu moda. Materialele reflectorizante sunt utilizate pe scara larga in fabricarea de imbracaminte si incaltaminte pentru motociclisti, alergatori, ciclisti, dar si pentru cei care lucreaza in aer liber.

Instructiuni de selectie

Este de dorit ca atat un adult, cat si un copil sa aiba in garderoba sa, cel putin doua articole de imbracaminte, caracteristica distinctiva a acestora fiind elementele reflectorizante. Cand alegi o geaca reflectorizanta pentru un adult, preferinta trebuie sa fie data elementelor obisnuite, cum ar fi dungile fara geometrie complicata, sarcina principala a acestora fiind aceea de a te face vizibil in intuneric. In practica, s-a dovedit ca riscul de accidente in care sunt implicati biciclisti si pietoni care poarta o geaca reflectorizanta, a scazut semnificativ.

Daca aceasta este o geaca pentru un copil, materialul reflectorizant ar trebui sa ocupe mai mult spatiu decat pe jacheta unui adult. Prin urmare, incearca sa cumperi o geaca din material reflectorizant, sau cu mai multe elemente reflectorizante, care sa fie bine vizibile, chiar si la distante mari, sub forma unor desene, imagini etc.

Companiile moderne si producatorii de imbracaminte de varf, au inceput sa utilizeze elemente reflectorizante bazate pe tesaturi speciale. Desigur ca exista si producatori care aplica autocolante, aceasta fiind o optiune bugetara. Cu toate acestea, din punct de vedere al practicabilitatii si durabilitatii, baza unei geci reflectorizante, trebuie sa fie tesatura de neegalat. Ea rezista utilizarii active, nu se uzeaza in timp si poate dura timp de mai multe sezoane.

Pelerina de ploaie

Pe langa geaca reflectorizanta, mai exista un articol vestimentar pe care ar trebui sa il ai in garderoba ta. Aceasta este pelerina de ploaie. O pelerina de ploaie, poate fi aleasa intr-un anumit un stil, iar marimea trebuie sa fie cea potrivita. In pelerina de ploaie trebuie sa te simti confortabil, sa-ti misti mainile liber in sus si in lateral. Daca manecile se muleaza pe mana ta sau te tine la umeri, cu siguranta nu este marimea potrivita pentru tine. De asemenea, daca materialul impermeabil este puternic comprimat cand te misti, iarasi, nu este o optiune potrivita pentru tine.

Daca insa te simti confortabil, poti deveni proprietarul unei haine de ploaie de calitate, si atunci, poti sa si lucrezi afara atunci cand ploua. De asemeni, nu vei avea nevoie de o umbrela, iar acest lucru constituie un avantaj. Poti merge la o plimbare in padure sau poti merge pe aleile din parc intr-o vara ploioasa.