Greseli frecvente pe care le face oricine la cumpararea primului apartament

Deja ai facut economii serioase ca sa reusesti intr-un final sa-ti cumperi casa sau apartamentul visurilor? Probabil ca ai si un job stabil sau pe cineva care sa poata sa iti stea drept girant. Oricum, esti aproape de a semna contractul de vanzare-cumparare, acel act care te transforma apoi in proprietarul de drept al respectivului imobil.
Dorinta ta este sa obtii o casa doar a ta pe care sa o adori, atat ca spatiu, cat si ca imprejurimi, la un pret pe care sa ti-l permiti. Insa, din nefericire, de la a gandi toate acestea si pana la a se implini, sunt mai multi pasi de urmat. Iar multi dintre cei care doresc sa devina proprietari de apartamente Bucuresti dau gres in cautarea lor.

Ca sa eviti ghinionul, poti invata din urmatoarele greseli frecvente pe care le face oricine la cumpararea primului apartament

1. Nu stii exact ce iti poti permite si iei hotarari nesabuite
Daca nu ai deja un buget de pornire, fa o lista cu toate cheltuielile lunare, incluzand rata, costurile masinii, taxele la facultate(daca esti student), cumparaturi, intretinere, asigurare de sanatate, fonduri pentru pensie, s.a.m.d. Nu uita nici de cheltuielile majore care apar o singura data pe an. Scade toate acestea din bugetul pe care il ai in momentul de fata si vei sti cat de mult poti cheltui pe noua ta casa in fiecare luna.

2. Nu te asiguri ca banca te va imprumuta
Ceea ce crezi tu ca iti permiti si ceea ce iti poate de fapt imprumuta banca nu au tangenta mereu. Asta mai ales daca ai un venit nesigur. Asadar, asigura-te ca vei merge la banca sa discuti inainte de a vorbi despre cumpararea unui apartament cu o agentie imobiliara. Daca nu vei face asta, vei pierde timpul tuturor cand vei semna contractul de vanzare-cumparare ca mai apoi sa descoperi ca banca in cauza nu iti va acorda imprumutul sau creditul de care ai nevoie.

3. Nu te gandesti la viitor
Este imposibil sa poti prezice viitorul chiar in modul in care se va desfasura. Mai ales privitor la viitorul cartierului in care se afla la vanzare apartamente Bucuresti. Insa, a adresa intrebarile potrivite cui trebuie te poate ajuta sa afli informatii utile pentru a evita neplacerile de mai tarziu.
Uite la care intrebari ar trebui sa gasesti raspuns mai intai:

  • Ce planuri de dezvoltare a zonei sunt in discutie pentru cartierul in care este locuinta de vanzare?
  • Strada pe care se afla imobilul cu apartamente scoase la vanzare este posibil sa devina foarte circulata?
  • Exista planuri pentru construirea unui pod sau a unei cai ferate in imediata apropiere a zonei?
  • Mai exista si alte planuri de extindere a cladirilor de locuinte in aceasta zona sau de construire a unor centre comerciale?

Numai fiind multumit cu raspunsul la aceste intrebari vei putea sa devii multumit si de decizia pe care o vei lua in cele din urma. Cumpararea primului apartament este plina de provocari, insa daca te vei decide sa inspectezi ceea ce are de oferit proiectul imobiliar de apartamente Pipera Phoenix Residence, nu vei regreta!