Iata cum sa alegi candelabre moderne pentru orice incapere!

Daca esti in cautarea unui corp de iluminat pentru holul principal care sa faca o impresie placuta oaspetilor care-ti trec pragul sau doresti sa oferi autenticitate unei camere din locuinta ta, categoria de candelabre a magazinelor de profil iti poate oferi solutia potrivita.

Stilurile moderne, contemporane utilizate in designul de interior din prezent iti pun la dispozitie modele deosebit de variate ca design. Astfel, in randurile urmatoare vei descoperi cateva detalii importante de care trebuie sa tii cont si 3 modele de candelabre moderne care ar putea complimenta orice camera stilata.

Ce sa ai in vedere atunci cand compari diverse modele de candelabre?
Pe langa stil si design de produs, sunt trei mari factori care ar trebui sa iti influenteze alegerea: dimensiunea, “cantitatea” si modul de dispersare al luminii si gradul de control pe care il ai asupra corpului de iluminat.

Un corp de iluminat prea mic sau prea mare va asigura un aspect disproportionat al camerei. Un candelabru care ajunge la un metru de tavan va “atarna” total ciudat intr-o camera cu tavanul aflat la 2,5 metri. La capatul opus, un corp de iluminat prea mic ar putea lasa impresia ca a fost comprimat de catre dimensiunile impresionante ale camerei. Atunci cand eziti asupra alegerii unei dimensiuni, este de preferat sa optezi pentru piesa de dimensiuni mai mari deoarece candelabrele sunt adesea corpuri de iluminat de tip “statement”, menite sa impresioneze prin aspect.

Trebuie sa te asiguri, de asemenea, ca lumina nu-ti va “bate fix in ochi”. Nu este nimic mai neplacut decat sa iei masa in dining si lumina sa te „loveasca” in fata ca farurile unei masini din sensul opus. Lumina este directa sau indirecta? (Sursele sunt aparente sau ascunse?) In ce directie este raspandita lumina? Mai mult, ai putea sa iei in calcul si un dimmer pentru a controla puterea de iluminare.

Candelabru Nodi SP15
Acest corp de iluminat modern este realizat din otel, iar finisajul este cromat. Este prevazut cu multiple abajururi din sticla opal ce au posibilitatea de a fi rotite pentru a crea o dispunere personalizata, iar abajururile sunt de doua dimensiuni: cu diametru de 60mm (surse G4) si diametru de 150mm (dulii E14).

Candelabru Multiflex SP8 Multicolor
Aceste candelabre cu 8 brate metalice flexibile acoperite cu cauciuc de inalta calitate sunt disponibile in 3 variante: alb, negru sau multicolor. Rama de susutinere este metalica, iar finisajul este negru sau alb mat. Acest corp de iluminat cu look proaspat se potriveste atat in camera copiilor, cat si in orice alta incapere a casei, in functie de varianta de culoare aleasa.

Candelabru Up and Down SP3
Interpretare moderna a pendulelor cu gaz de odinioara, aceste candelabre cu design vintage si sistem de dimensionare bazat pe contragreutati aparente vor produce un efect deosebit in incaperea in care vor fi instalate, cu atat mai mult daca contrasteaza cu stilul pieselor de mobilier prezente.