Importanta infoliatului in cadrul depozitelor industriale

Traim intr-un secol in care se pune foarte mult accentul pe eficienta, indiferent ca vorbim despre companii sau despre persoane fizice. Lumea din jurul nostru evolueaza intr-un ritm foarte alert, astfel ca in mod constant apar noi tehnologii care aproape ca schimba complet modul in care se desfasoara vietile noastre de zi cu zi. Companiile mari si mici, dar mai cu seama cele cu profil industrial am putea spune ca depind in prezent mai mult ca niciodata de tehnologii si de avansarile acestora. Daca vorbim insa despre depozite si despre manipulatul marfurilor, atunci cu certitudine este necesar sa discutam si despre modul in care marfurile pot fi protejate in aceste medii, care de cele mai multe ori nu sunt unele tocmai prielnice. Infolierea reprezinta un proces foarte comun in cadrul depozitelor de marfa avand in vedere ca aceasta asigura o protectie excelenta marfurilor, desigur atata timp cat se alege folia potrivita.

In materie de infoliat, tehnologiile au evoluat destul de mult, astfel ca acest proces a deventi in momentul actual unul mai eficient ca niciodata, mai ales daca luam in calcul masinile de infoliat performante existente in acest moment. Infolierea marfurilor nu este o practica noua avand in vedere ca multe companii recurg la acest lucru atunci cand isi doresc cu orice pret sa reduca riscurile ca marfurile transportate sa ajunga la clientul final. In acest sens, am alcatuit o lista cu cateva motive pentru care infoliatul este un proces cat se poate de important in cadrul depozitelor industriale si nu numai.

Protejeaza marfurile de conditiile de mediu mai putin prielnice.

Nu mai reprezinta niciun fel de secret sau noutate faptul ca in cadrul unui depozit pot exista numeroase conditii de mediu care pot duce la deteriorarea marfurilor. Umezeala, praful, temperaturile extreme sau razele soarelui reprezinta doar cateva exemple comune de conditii de mediu care pot deteriora marfurile din cadrul depozitelor. In acest sens, au fost concepute diferite tipuri de folii, care sa ofere o protectie excelenta, un exemplu elocvent fiind desigur impresionanta folie stretch.

Asigura o stabilitate mult mai buna pe paleti/durata transportului.

            Infoliatul marfurilor nu este numai despre protectie impotriva unor conditii de mediu neprielnice, ci in ecuatie intra totodata si stabilitatea marfurilor pe paleti. Mai mult decat atat, stabilitatea este importanta mai ales atunci cand marfa este transportata, unde un drum putin mai anevoios poate destabiliza cu usurinta marfurile din interiorul camioanelor. Daca luam exemplul foliei stretch, aceasta are ca si avantaj major faptul ca infasoara marfurile foarte strans, astfel ca sansele ca acestea sa cada de pe paleti sunt foarte mici. In plus, prin stabilizarea foarte buna a paletilor, se vor proteja totodata si accesoriile pentru semiremorci si remorci ( in special prelata), care se pot deteriora daca paletii sau marfurile de pe acestea se plimba sau se rastoarna in camion

Este un proces accesibil dar care aduce multiple avantaje.

Unul dintre avantajele majore ale procesului de infoliere reiese din faptul ca este totusi un proces accesibil dar care aduce numeroase avantaje. Faptul ca marfurile pot fi pe deplin protejate, ca pot fi depozitate in aerul liber dar si transportate in conditii mult mai sigure sunt lucruri peste care nu se poate trece pur si simplu cu vederea, cel putin nu atunci cand clientul este pus pe primul loc.