Industria parfumurilor în 2021 – Factori care influenţează alegerile cumpărătorilor

Parfumul este un accesoriu indispensabil, indiferent de activitățile sau evenimentele la care participi. Este esențial ca acesta să fie în ton cu gusturile tale, cu ocazia, momentul zilei, anotimpul și ph-ul pielii pentru ca atât tu, cât și cei din jurul tău, să poată aprecia un parfum de calitate, plăcut mirositor și aromat.

 

Dacă îți dorești să achiziționezi un parfum pentru tine sau să-l oferi cadou, află din informațiile următoare care sunt factorii ce influențează alegerile cumpărătorilor. Poți să vezi aici cele mai îndrăgite produse și să le alegi pe cele favorite!

 

Concentrația de ulei de parfum pur

Concentrația de ulei de parfum pur oferă produsului anumite caracteristici aparte, ce diferențiază esențele și aromele pentru ocaziile speciale de cele care pot fi purtate zilnic. Astfel:

 

Concentrația de parfum pur cuprinsă între 20% și 40% este specifică extractului de parfum. Acesta poate persista chiar peste 24H, păstrându-și același miros îmbietor și plăcut. Fiind un produs puternic, este indicată folosirea lui pentru evenimentele și ocaziile speciale din viața ta.

 

Concentrația de parfum pur cuprinsă între 10% și 20% este întâlnită la apa de parfum. Cu esențe la fel de atrăgătoare, delicate și aromate, acest produs prezintă un miros mai timid al extractului de parfum. Se poate aplica direct pe piele și rezistă până la 24H chiar și în zilele călduroase.

 

Concentrația de parfum pur cuprinsă între 5% și 15% este specifică apei de toaletă. Fiind unul dintre cele mai răspândite parfumuri, este adesea întâlnit în spațiul office sau în alte activități cotidiene. Persistă mai puțin timp, însă oferă o aromă bogată și plăcută.

 

Concentrația de parfum pur cuprinsă între 2% și 5% este regăsită în compoziția apei de colonie. Preponderent utilizată de bărbați, produsul oferă un sentiment răcoros pentru zilele toride, previne iritația pielii și persistă în timp. Este excelentă de utilizat după bărbierit.

 

Brandul original

Un factor foarte important pentru clienții pasionați de arome persistente și plăcut mirositoare, este brandul, dar și autenticitatea produsului ales. Dacă optezi pentru un parfum original, atunci te vei putea bucura exact de esența și notele dorite, cât și de o mireasmă bogată și longevivă.

 

Există, de asemenea, produse-replică. Acestea imită esențele parfumului original, însă nu sunt la fel de persistente. Toate replicile sunt create de mărci diferite de cea autentică, însă acest lucru este menționat pe fiecare sticlă. Ai grijă în schimb la parfumurile contrafăcute! Acestea vor încerca să imite logo-ul, recipientul și esențele parfumului original, fără drepturi de autor și fără același rezultat de calitate.

 

Aromele parfumului și gusturile tale

Familia olfactivă a parfumurilor este importantă deoarece ea oferă mirosul, notele esențele dorite, în funcție de gusturile, anotimpul, evenimentul sau ph-ul pielii tale. Există numeroase tipuri de arome, printre cele mai cunoscute fiind parfumurile:

  • Florale,
  • Fructate,
  • Orientale,
  • Citrice,
  • Lemnoase,
  • Cu flori verzi,
  • De piele,
  • Condimentate,
  • Oceanice,
  • Fresh.

 

Prețul

Prețul unui parfum original va fi mai mare, însă produsul autentic oferă mult mai multe avantaje spre deosebire de unul replică sau „fake”. Clientul va căuta întotdeauna oferta cea mai bună pentru el, dar și un raport echilibrat între calitate, cantitate și cost.

 

Existența unei sticluțe-tester

Pentru magazinele fizice, existența sticluțelor-tester este un factor ce poate influența alegerile cumpărătorilor deoarece vor cunoaște notele parfumului înainte de a-l achiziționa propriu-zis. Bineînțeles, testerul oferă notele de vârf ale produsului, iar nuanțele aromatice sunt apropiate de extractul pur de parfum. Pentru apa de parfum, de toaletă sau de colonie, esența va fi mai delicată.

 

Recomandările și recenziile clienților

Pentru platformele online, parfumurile necesită o descriere detaliată a esențelor olfactive, a cantității, brandului, dar și de recenziile și recomandările clienților. În mediul virtual, un cumpărător are mult mai multe opțiuni din care poate alege, însă este important să consulte mai multe produse până când va găsi aroma dorită.

 

Chiar dacă vrei să cumperi un parfum pentru tine sau să-l oferi cadou, încearcă să iei în considerare sfaturile și informațiile prezentate pentru a putea face cea mai bună alegere!