Îngrijire specializată pentru persoanele în vârstă care suferă de Alzheimer

Rolul căminelor de bătrâni în cazul pacienților care suferă de Alzheimer

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, aceștia dezvoltă adesea probleme cognitive care le îngreunează menținerea independenței. Odată ce o persoană a fost diagnosticată cu boala Alzheimer, calitatea vieții sale va scădea inevitabil. Pierderea memoriei, schimbările de dispoziție și dezvoltarea altor probleme neurologice pot face dificilă pentru cei din jur să le ofere îngrijirea de care au nevoie. În timp, boala va progresa până în punctul în care nu mai este sigur pentru ei să trăiască singuri. Întrebarea nu este dacă vor avea nevoie de asistență, ci când.

Există multe facilități disponibile pentru a-i ajuta pe vârstnici să-și trăiască restul vieții în confort și, de asemenea, pentru a-i ajuta pe membrii familiei să găsească liniște sufletească atunci când o persoană dragă mai în vârstă nu mai este capabilă să trăiască singură. Pentru cei care suferă de Alzheimer sau de alte tipuri de demență, căminele de bătrâni pot oferi îngrijirea specializată necesară pentru a menține calitatea vieții. Aceste unități sunt dotate cu profesioniști calificați care înțeleg nevoile pacienților cu demență și știu cum să le abordeze cel mai bine.

O persoană în vârstă cu boala Alzheimer poate trăi o viață mai fericită și mai sănătoasă dacă este plasată într-un azil de bătrâni. În timp ce unii pot considera mutarea într-un azil de bătrâni ca fiind dificilă sau deprimantă, este important să ne amintim că această decizie este luată având în vedere interesul superior al pacientului.

Beneficii legate de traiul în căminele de bătrâni

1) Traiul într-un azil de bătrâni permite accesul la o varietate de tipuri diferite de terapie. Una dintre aceste terapii, cunoscută sub numele de „reabilitare cognitivă”, care ajută la îmbunătățirea memoriei și a altor abilități cognitive, învățându-i cum să-și amintescă lucruri pe care le-au uitat și cum să gândescă mai clar.

2) Un alt beneficiu al locuirii într-un azil de bătrâni este acela că este un loc mult mai sigur pentru o persoană în vârstă cu boala Alzheimer decât să locuiască singură sau să locuiască cu membri ai familiei care s-ar putea să nu fie în măsură să îi ofere o îngrijire adecvată. Deoarece personalul căminului de bătrâni a fost instruit cu privire la modul în care trebuie să se ocupe de pacienții cu diverse afecțiuni medicale, acesta poate ajuta pacientul.

Bolnavii de Alzheimer necesită îngrijire 24 de ore din 24

În cazul în care se poate vorbi de îngrijire la domiciliu București, de exemplu, îngrijitorii cu normă întreagă îi pot ajuta cu sarcinile zilnice, cum ar fi îmbrăcatul și îmbăierea, oferindu-le în același timp stimularea de care au nevoie pentru a-și menține funcția cognitivă. Pe măsură ce boala avansează și simptomele devin mai grave, este dificil pentru membrii familiei să aibă grijă de un bătrân drag la domiciliu.

Cu toate acestea, există mai multe motive pentru care un azil de bătrâni ar putea fi mai potrivit pentru a îngriji o persoană cu Alzheimer decât membrii familiei.

În primul rând, este important să înțelegem că o persoană cu Alzheimer nu își va aminti întotdeauna unde este casa. Acest lucru înseamnă că, dacă aveți grijă de o persoană în vârstă iubită la domiciliu, va trebui în cele din urmă să luați o decizie în acest sens. Un azil de bătrâni este un loc în care persoanele cu Alzheimer pot trăi confortabil, pot dormi bine și pot primi îngrijirea de care au nevoie fără a fi stresate de viața de zi cu zi.