Investițiile necesare pentru nuntă. Cum să te organizezi eficient?

Organizarea unei nunți, oricât de mică sau de mare ar fi ea, presupune numeroase investiții. Dacă nu vrei să te trezești în situația de a cheltui mai mult decât îți permiți și a trebui să plătești ani în șir pentru acest eveniment, trebuie să fii foarte atentă atunci când vine vorba de cât și pentru ce anume plătești. În acest articol vom vorbi despre investițiile necesare și ce pași trebuie să urmezi pentru a evita cheltuielile inutile. 

Care sunt cele mai importante investiții 

Oricât de mică ar fi nunta, sunt câteva servicii și elemente la care nu poți renunța și în care vei investi și cele mai mari sume de bani: 

  • Localul unde se va desfășura petrecerea; 
  • Ținutele de nuntă și verighetele;
  • Fotografiile; 
  • Muzica; 
  • Florile. 

Unele dintre acestea vor trebui achitate în totalitate încă dinainte de nuntă. Pentru altele va trebui să achiți cel puțin un avans.

Cum să-ți organizezi nunta eficient 

Bugetul de care dispui este un factor important de care trebuie să ții cont atunci când îți organizezi nunta, mai ales dacă vrei să fii eficientă. Tocmai de aceea, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să stabilești cât îți permiți sau vrei să cheltuiești. În funcție de acest detaliu se stabilește numărul de invitați, în ce local se va desfășura petrecerea, dar și cât puteți investi în elemente precum ținutele de nuntă și pe accesorii. De exemplu, dacă aveți un buget mai mic, verighetele din argint reprezintă o opțiune mai bună decât cele din aur. 

Iată pașii pe care ar trebui să-i urmezi atunci când organizezi nunta: 

1.Stabilește-ți prioritățile 

Înainte de a face orice altceva, stabilește ce este mai important pentru tine. Vrei să ai o nuntă cu sute de invitați sau preferi una mică? Vrei un anumit DJ sau formație? Îți dorești o rochie de mireasă foarte scumpă? Lista poate continua, dar este bine să decizi de la început la ce anume nu ai putea renunța.

2. Fă lista de invitați 

Fie că vrei o nuntă mare sau una mică, trebuie să ai măcar un număr aproximativ de invitați încă de la început. Altfel, nu vei putea alege localul și nici nu vei ști ce sumă trebuie să aloci pentru meniuri și alte detalii ce țin de invitați (mărturii, invitații etc.). Încearcă să aloci o anumită sumă per persoană și să ții cont de ea. 

3. Decide cât și pentru ce vrei să cheltuiești 

Stabilește care este bugetul maxim pentru fiecare element, de la local și meniuri până la invitații de nuntă. Dacă știi deja ce elemente sunt cele mai importante pentru tine, acum este momentul să decizi și unde anume vei face economii. Am menționat deja posibilitatea de a opta pentru verighete mai ieftine. Același lucru este valabil și pentru rochia de mireasă sau costumul mirelui, fotograf, invitații și multe alte detalii.

De exemplu, dacă ai puțini invitați, poți renunța la formație în favoarea unui DJ și poți alege o locație mai mică. 

4. Analizează mai multe opțiuni

Rezervă-ți timp pentru a analiza cu atenția piața de servicii pentru nunți și a vedea ce opțiuni ai la dispoziție. Nu trebuie să alegi primul fotograf sau primul restaurant disponibil în data aleasă. Puțină muncă de cercetare te poate ajuta să găsești oferte bune și să eviți să cheltuiești mai mult decât este necesar. 

5. Asigură-te că ai și un fond de rezervă 

Oricât de mult s-ar insista pe importanța respectării bugetului, adevărul este că multe cupluri îl depășesc. Cheltuielile neprevăzute apar frecvent, uneori din motive independente ce voința celor doi miri. Este o ideea bună să ai încă de la început un fond de rezervă la care să poți apela în astfel de situații. 

Planificarea nunții este un proces destul de complicat și costisitor. Unele investiții sunt necesare, altele pot fi omise în totalitate. Dacă vrei să-ți organizezi nunta eficient, trebuie să stabilești încă de la început ce buget ai, care sunt elementele și serviciile cele mai importante și ce sume vrei să aloci pentru fiecare detaliu în parte.