Lista articolelor de papetarie necesare la birou

Pentru a avea o productivitate cat mai buna la birou, cu siguranta articolele de papetarie sunt o alegere inspirata, in functie de activitatea profesionala pe care o aveti, acestea va pot ajuta sa va organizati cat mai bine sarcinile zilnice ce trebuiesc indeplinite cu succes, chiar daca modalitatea de lucru s-a schimbat produsele pe care trebuie sa le utilizam raman aceleasi si este foarte important sa avem la indemana toate produsele pe care le utilizam si pana acum.

Este foarte benefic sa ne aprovizionam, atat biroul de acasa cat si cel de la locul de munca cu tot necesarul de papetarie iar acest lucru este simplu si in magazinele online de profil cu siguranta veti identifica toate accesoriile ce va sunt necesare, iar noi va prezentam o mica lista cu cele mai importante din acestea pentru a va putea identifica obiectele ce va sunt necesare in desfasurarea activitatii, putem sa alegem pentru a origaniza biroul, cutii de arhivare, bibliorafturi, dosare din plastic, file de protectie, pixuri si cel mai important hartia pentru copiator.

Cele mai importante acte pe care le lucram sau le listam zilnic le putem arhiva in bibliorafturi, acestea sunt de doua tipuri, fie de plastic ori marmorate din carton presat. In functie de marimea cotorului putem depozita o cantitate mai mica sau mai mare de documente in functie de necesitati si departamentul in care lucram, in general acestea sunt concepute pentru a putea stoca intre 350 si 500 coli de hartie, dar cantitatea poate fi diminuata daca mai folosim si produse conexe precum filele protective sau separatoarele. Cele din urma se utilizeaza pentru a diferentia continutul si pot sa fie din carton colorat in format C7 sau sau A4 din plastic si pot contine informatii precum zilele saptamanii, luna in care este documentatia, iar numerele ce sunt inscriptionate pe acestea simplifica rasfoirea in cazul in care tinem contractele cu firmele partenere.

Cu siguranta cutiile de arhivare sau de depozitare sunt o solutie perfecta ce nu lipseste din nici un birou, cu acestea produsele de papetarie pot sa fi stocate pe o perioada mare de timp in siguranta, ferite de schimbarile de temperatura, avantajul este ca se pot tine si produse cu un volum mai mare precum dosarele de arhivare pe un anumit interval de timp sau in momentul in care dorim sa le mutam catre departamentul contabil. Cutiile in care se pot depozita diferite accesorii au dimensiuni variate si sunt indicate in cazul in care relocam activitatea sau nu avem un spatiu suficient pentru a le lasa pe biroul fizic.

Instrumentele de scris sunt esentiale pentru a putea lua notite repede, iar pe o coala de hartie daca sunteti presat de timp, este important sa alegem ceea ce se potriveste stilului nostru, acestea pot avea varfuri diferite, implicit scrierea acestora sa fie diferita, varful F al pixurilor este unul subtire, iar cel M este mult mai gros, iar pasta va aluneca mult mai bine.

Hartia pentru imprimante si copiatoare este cel mai util de articol de papetarie, toate rapoartele, contractele, facturile sau notele contabile trebuiesc listate si in format fizic, deci aceasta nu trebuie sa lipseasca din propriul dumneavoastra stoc. Este bine ca atunci cand o achizitionam sa tinem cont si de tipul copiatorului pe care il folosim, majoritatea sunt compatibile, dar exista si exceptii de produse ieftine ce raman prinse in imprimanta si fac mai mult rau, este bine sa nu facem rabat la calitate atunci cand o alegem.