Living elegant: 10 idei de amenajare

Dacă vrei un aspect elegant în camera ta de zi atunci ideile prezentate mai jos sunt pentru tine.

1. Atârnă perdele de tavan

Dacă dorești să adăugi draperii în spațiul destinat camerei de zi, alege o culoare care să se potrivească cu pereții. Pentru a adăuga o notă elegantă, atârnă perdelele de tavan. Este o modalitate sigură de a crea un cadru elegant.

2. Lasă să intre lumina naturală

Camera de zi se poate simți întotdeauna spațioasă asigurând o iluminare stratificată, artificial sau natural. Iluminarea ar trebui menținută la mai multe niveluri, cum ar fi prin utilizarea luminilor de lucru, a candelabrelor și a lămpilor de podea. 

3. Utilizează nuanțe mai întunecate pentru camere de zi elegante

Pictarea pereților tăi într-o nuanță mai închisă îți poate face pereții practic invizibili și poate crea eleganță. Poți încerca un tapet elegant și îndrăzneț, acesta va atrage atenția de la dimensiunea camerei și va menține aspectul elegant al spațiului.

4. Aranjament de mobilier potrivit

Dacă spațiul de living este îngust, așează canapeaua pe perete și lasă mai mult spațiu în centrul camerei. Alege o canapea într-o culoare elegantă.

5. Ferestre mari

Dacă ai norocul să ai ferestre mari cu o vedere izbitoare, adu acele nuanțe naturale în camera de zi pentru a îmbina exteriorul cu interiorul, mărind astfel spațiul și creând o ambianță naturală elegantă.

6. Adăugă piese de mobilier speciale

Mobilierul sofisticat, cum ar fi fotoliile din catifea de cea mai buna calitate, creează mai mult spațiu. Asigură-te că iei în considerare textura, modelul și culoarea mobilierului tău pentru a nu îndepărta stilul elegant pe care încerci să îl creezi.

7. Scapă de mobilierul nedorit

Crearea unui stil elegant într-un spațiu mic de sufragerie include păstrarea zonei nedeslușite, ceea ce înseamnă să scapi de piesele de mobilier care nu se completează cu designul. Scăpă de orice piesă de mobilier care te îndepărtează de decorul pe care dorești să îl creezi.

8. Utilizează oglinzi

Poți pune oglinzi pe o parte și scaune pe cealaltă, iar zona ta de luat masa nu va arăta mică. Acestea adaugă lumină, extind spațiul și creează acea minunată atingere de eleganță. O oglindă lungă, de formă dreptunghiulară, arată fantastic dacă o poți încadra în spațiul tău.

9. Adăugă plante în livingul tău

Adăugarea de plante este o modalitate excelentă de a adăuga adâncime spațiului de living. Plantele ajută la păcălirea ochilor și, de asemenea, în a gândi că există mai mult spațiu în camera de zi decât există. Plantele sunt deosebit de eficiente în spatele sau lângă canapele și scaune și în colțuri.

10. Optează pentru un covor mare

Alegerea pentru un covor mare cu un model îndrăzneț este o idee pe care o poți folosi pentru a  face camera de zi să se simtă mai mare. Acest lucru poate ajuta la ancorarea spațiului. Și îți oferă o piesă principală de bază ideală pentru a proiecta restul spațiului din jur.