Locuință inundată? Iată ce trebuie să faci pentru a scăpa de probleme

Există posibilitatea să te lovești măcar o dată în viață de o asemenea situație. Și este una extrem de neplăcută, dar și periculoasă. Cu toții ne dorim să nu avem parte de incidente de acest fel, dar acest lucru nu ține de noi, de cele mai multe ori. E recomandat să știi ce ai de făcut când te confrunți cu o inundație în casă.

Lucruri pe care este bine să le știi, în cazul în care te vei confrunta cu o inundație în locuința ta

Trebuie să identifici sursa acesteia. Dacă afară plouă torențial, nu va fi foarte greu să-ți dai seama ce s-a întâmplat. În acest caz, trebuie să verifici cum a pătruns apa în locuință și să remediezi problema.

În cazul în care incidentul neplăcut are legătură cu avarierea vreunei conducte sau defectarea mașinii de spălat, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să oprești alimentarea cu apă.

De asemenea, e foarte important să oprești și alimentarea cu energie electrică, dar doar în cazul în care poți face acest lucru în siguranță.

Scapă de apa în exces: trebuie să elimini surplusul de apă cu rapiditate. Sunt mai multe feluri prin care poți face acestu lucru, de departe cea mai facilă cale este utilizarea unei pompe pentru apele pluviale de la Shop-einstal.ro. Aceasta trebuie așezată în partea inferioară a zonei în care se află cumulul de apă și te va scăpa de problemă fără să să depui un efort prea mare.

În cazul în care cantitatea de apă este relativ mică, te poți descurca și cu un aspirator cu colectare umedă sau poți încerca varianta clasică, strângând apa cu ajutorul unui recipient și absorbind ultimele picături cu prosoape, caz în care vei avea puțin mai mult de muncă.

Elimină umiditatea din casă: o problemă de acest fel nu vine niciodată singură, iar, după o inundație, mucegaiul își poate face apariția foarte repede. Este esențial să usuci bine locul care a fost afectat de acumularea de apă. În primul rând, trebuie să îndepărtezi toate obiectele care au fost afectate, piese de mobilier sau covoare, toate trebuie scoase la aer, să se usuce. De asemenea, trebuie să verifici pereții, pentru eventuale daune produse.

Deschide ferestrele și aerisește bine zona respectivă. Este posibil să ai nevoie și de un dezumidificator, pentru a extrage ultimele particule.

Încearcă să eviți astfel de situații. Dacă problema a fost cauzată de conductele de apă din casă, amintește-ți să le verifici periodic, pentru a depista din timp eventualele fisuri sau probleme.

În schimb, în cazul în care locuința ta este amplasată într-o zonă lovită mai des de viituri, e bine să pregătești temeinic pentru perioadele în care se întâmplă asemenea incidente. Încearcă să blochezi accesul, înălțând zonele joase sau prin amplasarea unor sisteme de protecție împotriva pătrunderii inundațiilor în casă.

În plus, e bine să fii pregătit pentru orice și să deții aparatura necesară pentru evacuarea rapidă a apei din locuința ta.

Sursa foto: Shutterstock.com