Mergi la plajă sau conduci? Cum alegi ochelarii de soare potriviți fiecărei activități

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de nelipsit din viața oricui, în special în perioada verii. Aceștia sunt meniți să ne protejeze ochii de razele puternice ale soarelui, motiv pentru care trebuie să fie de o calitate bună. În cazul în care porti o pereche de ochelari de slabă calitate, aceștia nu te pot proteja așa cum trebuie în zilele însorite.

Deși poate părea o muncă ușoară, alegerea ochelarilor potriviți nu este neapărat cel mai simplu lucru, dar cu puține informații îi vei putea alege așa cum trebuie. În funcție de fiecare activitate pe care o desfășori, ochelarii trebuie să se potrivească. Ai de ales din peste 150 de modele de ochelari Ray Ban, iar mai jos ai o listă cu ochelarii pe care trebuie să îi asortezi în fiecare situație.

La volan

Ochelarii de soare pe care trebuie să îi porți la volan trebuie sa fie de culoare închisă, pentru a te putea proteja în cazul în care soarele îți bate direct în față. Fie că este vorba de lentile negre sau maro închis, sarcina lor este de a te ajuta să vezi cât mai bine drumul.

În vacanță

În vacanță te poți bucura de cele mai trăsnite modele de ochelari de soare, de la cele mai haioase forme până la cele mai colorate modele. Însă, dacă vacanța te este undeva într-o zonă mai selectă, cum ar fi plajele sau zonele de câmpie din Italia, ochelarii clasici sau cei de mari dimensiuni îți vor completa ținuta perfect.

Pentru diverse sporturi

În cazul în care ești un pasionat al sporturilor, ochelarii de soare trebuie neapărat să fie cei potriviți pentru fiecare activitate în parte. De aceea, pentru mersul pe bicicletă ai nevoie de o pereche de ochelari fixă, care să acopere și lateralul ochilor, iar protecția lor împotriva soarelui trebuie să fie una maximă. De asemenea, aceștia pot avea o sfoară pe care o poți pune în jurul gâtului, pentru a preveni alunecarea de la ochi. În plus, poți găsi ochelari speciali pentru pescuit, alergat, schi sau înot.

Pentru utilizare zilnică

Există și anumite tipuri de ochelari care pot fi folosiți în fiecare zi. Aceștia trebuie să se potrivească cu orice outfit, motiv pentru care ar trebui sa fie negri și fără vreun imprimeu special. De asemenea, lentilele trebuie să fie de aceeași culoare cu rama, niciodată mai deschisă sau mai închisă.

Evenimente speciale

În cazul în care trebuie să participi la o ocazie speciala, fie că este vorba de o o festivitate, fie de un eveniment în familie care se desfășoară în timpul zilei, ochelarii de soare trebuie să completeze foarte bine ținuta fără să o încarce. De aceea, trebuie să apelezi la o pereche de ochelari simplă, de cele mai multe ori neagră și de dimensiuni medii.

Indiferent de eveniment sau de activitate, vei avea întotdeauna de unde să alegi o pereche de ochelari potrivită cu personalitatea ta.