Natural de bine, de la pubertate la menopauza

De multe ori, femeile trec prin nenumărate stări, de la pubertate până la menopauză. Vorbim aici despre simptomele care provoacă disconfort din: sindromul premenstrual (mastodinii, mastopatii, schimbări bruște de dispoziție), tulburări de ciclu menstrual, menopauză (bufeuri, insomnie, nervozitate, stări de agitație).

3F Plantamed își propune să ajute „Natural de bine” femeile să conștientizeze că există soluții fitoterapeutice la îndemână. Folosite deja de femeile din lumea întreagă, studiate și dovedite clinic, pe loturi mari de paciente.

Indiferent dacă te-ai confruntat cu manifestări ale sindromului premenstrual de ani de zile sau abia acum începi să le ai, vei scăpa de ele mai târziu, în perimenopauză. Când menstruațiile devin neregulate. Sau după menopauză: atunci când fluctuațiile hormonale se liniștesc.

Treci natural peste sindromul premenstrual

Până atunci, FEMICUR capsule oferă o opțiune naturală de tratament pe bază de plante pentru simptomele sindromului premenstrual. Funcționează direct la centrul de control al controlului ciclului hormonal din creier prin reducerea eliberării crescute a hormonului prolactină.

FEMICUR este un produs fără hormoni, cu extract standardizat din fructe de vitex agnus castus, (mielareaua în limbaj popular sau piperul călugărului), ce reglează natural dezechilibrul hormonal și funcția ovariană.

Vitex agnus castus reduce simptomatologia sindromului premenstrual (mastodinia, edeme, nervozitate, labilitate emoţională, dureri abdominale, palpitaţii, cefalee), reglează ciclul menstrual (prin normalizarea fazei luteale), reduce simptomatologia perimenopauză şi menopauză și favorizează fertilitatea (prin creșterea FSH, LH şi a progesteronului).

Prin urmare, vitex agnus castus îmbunătățește condiția fizică a femeii, dar și pe cea psihică. De asemenea, atenuează acneea cauzată de nivelul crescut al estrogenilor, în special la fetele aflate la pubertate (prin echilibrare hormonală).

Tratamentul menopauzei fără hormoni

REMIFEMIN tablete, pe baza de extract isopropanolic de cimicifuga racemosa este singurul medicament pentru menopauză aprobat de Agenția EUROPEANĂ a medicamentului, pentru uz pe termen lung 6 luni-1an, cu grad A de recomandare, pentru că nu crește riscul de cancer genitomamar.

REMIFEMIN are efecte estrogenice dorite la nivelul vaginului (ameliorează uscăciunea, durerea la contact sexual), sistemului nervos central (ameliorează bufeurile, transpirațiile, iritabilitatea, insomnia, depresia), oaselor (crescând densitatea osoasă); în schimb, nu are efecte estrogenice la nivelul uterului (unde nu determina sângerări) și nici la sâni (nu duce la creșterea densității mamare – de aceea nu crește riscul de cancer mamar). Se poate administra o durată mai lungă de timp.

Este foarte bine tolerat, fiind singurul tratament al simptomelor de menopauză la pacientele cu cancer de sân, ovar sau uter.  Nu este toxic, nu are efecte mutagenice sau carcinogenice, nu influențează nivelul hormonilor din sânge și nici citologia vaginală, nu determină creșteri în greutate.

De aceea poate fi administrat la multe femei care nu acceptă terapia hormonală.

*Femicur N este fabricat în Germania și nu conține gluten.

*Remifemin este pe piață în Germania din 1956.

Produsele le gășiţi în farmacii sau aici www.farmaciile3f.ro