Obiceiuri și rânduieli în perioada de doliu – descopera servicii complete pompe funebre in Bucuresti

Trecerea în neființă a unei persoane dragi reprezintă un eveniment de maximă tensiune. Tot ce îți poți dori în aceste momente este să petreci cât mai mult timp cu cei rămași în viață și să le alini suferința.

Aflați în punctul în care durerea și tristețea îi covârșesc, cei care au pierdut o persoană dragă trebuie să se ocupe și de pregătirile aferente unui asemenea eveniment. Spre deosebire de vremurile trecute, acum oamenii au la îndemână variante alternative care să-i ajute să ducă la bun sfârșit rânduielile de înmormântare și pomenire.

Serviciile funerare – în vogă în zilele noastre

Pentru aceste momente triste descopera servicii complete pompe funebre in Bucuresti. Vei avea nevoie de multe articole care necesită drumuri pe la diverși furnizori pentru a le achiziționa. Dacă există deja niște oameni specializați în domeniul acesta care să o poată face în locul tău, de ce să nu apelezi la ei?

În vremurile de mult apuse treburile care survin în urma unui deces erau puse în seama familiei și a întregii comunități. Vecinii erau cei care spălau defunctul, îl îmbrăcau și îl așezau în sicriu. În timpul acesta, familia se ocupa de toate celelalte necesare.

Servicii complete pentru înmormântări

Pe lângă sicriu, cruce și toate cele trebuincioase unui defunct se adaugă și acte ce trebuie solicitate și ridicate. Dacă apelezi serviciile de pompe funebre ale unei companii specializate, le poți obține fără prea mult efort.

Ei sunt cei care se pot ocupa de decedat din momentul constatării și până după sfârșitul înmormântării. Uneori se întâmplă ca decesul să nu se producă în incinta locuinței. De aceea, firma pe care o contactați trebuie să fie dispusă să ridice trupul neînsuflețit de la spital, clinică sau chiar din străinătate. Un exemplu de astfel de firmă poate fi Adysim cu site-ul servicii-funerare-nonstop.ro.

Perioada de după înmormântare

După ce trupul defunctului a fost depus în locul de veci sau, după caz, incinerarea a luat sfârșit, urmează o serie de noi obiceiuri care trebuiesc respectate.

Se consideră că primele 40 de zile de la moartea unui om sunt mai importante. Atunci sufletul se află într-o zonă de punte dintre iad și rai, așteptându-și verdictul final. În această perioadă, rudele decedatului trebuie să facă o serie de demersuri pentru a-l ajuta să treacă cu bine de judecată.

Parastasele de altădată arătau complet diferit față de cele din zilele noastre. Pe vremuri, gospodinele se adunau cu multe zile înainte pentru a pregăti bucate alese pe care familia să le ofere drept pomană.

Astăzi, de sarmale, colivă și colaci se ocupă firmele de catering. Acestea pregătesc pachete individuale, în funcție de numărul solicitat și aduc mâncarea la adresa dorită.

Indicat este ca toate serviciile de care ai nevoie în această perioadă dificilă să fie lăsate în grija unor experți în domeniu. Verifică dacă compania de servicii funerare pe care vrei să o angajezi îți poate pune la dispoziție un pachet complet de servicii. Vei economisi atât bani, cât și timp prețios în aceste momente de cumpănă.

Contact:

info@adysim.ro

CategoriiFără categorie