Pfarma.ro a devenit farmacie online autorizata de Ministerul Sanatatii! 

Lantul farmaceutic „Professional Farma Line” a primit recent pentru divizia proprie online pfarma.ro licenta de autorizare prin care Ministerul Sanatatii aproba oficial comercializarea online si livrarea catre clientul final a produselor de tip OTC (Over-The-Counter), adica medicamente eliberate fara reteta, in conformitate cu normele Legii nr. 160 din 2018 privind modificarea si completarea Legii farmaciei nr. 266/2008.

Suntem bucurosi ca „Professional Farma Line” face parte din primul val de farmacii care primeste aprobarea de a comercializa in spatiul online astfel de produse, care pana in momentul autorizarii se puteau achizitiona exclusiv din farmaciile fizice aflate in portofoliul nostru. Este o confirmare asteptata care vine dupa o perioada de pregatire si atentie deosebita pentru fiecare detaliu impus de legislatia in vigoare. Din grija pe care o purtam dintotdeauna pacientilor nostri dorim sa oferim o gama completa de servicii in domeniul farmaceutic.”, a declarat Razvan Munteanu, Director General.

Farmacia online pfarma.ro are listate peste 600 de medicamente care se elibereaza fara reteta (OTC), destinate atat uzului intern (comprimate, siropuri etc. ), cat si celui extern (unguente, solutii dezinfectante, picaturi de ochi etc.).

Clasificarea medicamentelor are la baza respectarea standardelor impuse de ANMDM (Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale): dupa indicatiile generale (EX: durere, raceala etc ) si dupa substanta activa continuta.

Fiecare produs OTC listat online are anexata o documentatie in conformitate cu legislatia in vigoare: prospect, rezumat caracteristici produs, acestea fiind preluate de pe site-ul oficial ANMDM.

Vanzarea online si eliberarea medicamentelor de tip OTC nu sunt permise fara solicitarea si centralizarea unor informatii punctuale despre pacient, cum ar fi varsta, tratamentul pe care il urmeaza, posibile alergii. Toate aceste informatii se salveaza in contul de client.

Un beneficiu extrem de util este ca pacientul poate sa adreseze intrebari directe unui farmacist in timp real, online. Conversatia va fi salvata pentru a se crea un istoric personalizat. Colectarea datelor personale ale clientului si salvarea conversatiilor cu farmacistul reprezinta obligatii impuse de lege. De retinut faptul ca aceste informatii respecta regulile GDPR (Regulamentul General privind protectia datelor).

Lantul „Professional Farma Line” are o experienta in domeniul farmaceutic de 18 ani, prin cele 22 de farmacii aflate in judetele Prahova, Brasov si Dambovita, in 19 localitati diferite, dispune de un depozit propriu si o flota auto integrata, deservite de o echipa care numara in prezent peste 200 de angajati.

Echipa “Professional Farmaline” a fost creata cu dorinta de a face diferenta intr-o piata in care doar clientul poate dicta regulile.