Pompe submersibile – Parti componente, avantaje si categorii de pompe

In situatia in care aveti nevoie de furnizarea apei potabile pentru gospodaria familiei si nu aveti posibilitatea de a va racorda la reteaua de alimentare cu apa, fie ca aceasta retea nu exista, fie ca sunteti de parere ca exista costuri prea mari in acest sens, alegerea ideala o reprezinta o pompa submersibila de apa. Cu ajutorul acestui aparat apa de la mari adancimi din panza freatica sau apa de la mari distante poate fi transportata catre gospodaria dumneavoastra.

In situatia in care aveti nevoie de furnizarea apei potabile pentru gospodaria familiei si nu aveti posibilitatea de a va racorda la reteaua de alimentare cu apa, fie ca aceasta retea nu exista, fie ca sunteti de parere ca exista costuri prea mari in acest sens, alegerea ideala o reprezinta o pompa submersibila de apa. Cu ajutorul acestui aparat apa de la mari adancimi din panza freatica sau apa de la mari distante poate fi transportata catre gospodaria dumneavoastra.

Alcatuirea pompei submersibile

Electropompa submersibila este compusa din corpul hidraulic sau altfel spus pompa propriu-zisa, compusa din axul pompei de apa si rotoarele amplasate pe ax. Rotoarele au menirea de a impinge apa catre suprafata. O alta componenta este motorul submersibil monofazat sau trifazat care cupleaza cu axul pompei prin intermediul unei cuple. Toate motoarele submersibile fabricate de producatori consacrati au axul motorului care corespunde standardelor NEMA – ax identic si compatibil cu ale altor producatori de pompe si motoare submersibile.

5 motive care recomanda pompele submersibile

In situatia in care va intrebati care sunt motivele pentru care merita sa investiti intr-o pompa de apa submersibila in defavoarea unui hidrofor spre exemplu, merita sa mentionam principalele 3 astfel de argumente.

  1. Randament foarte bun – pompele submersibile de apa pot asigura atat presiune ridicata, cat si debitul necesar de apa in diferitele tipuri de gospodarii sau amplasamente astfel incat din acest punct de vedere sa nu existe nici cea mai mica problema, indiferent daca sursa de apa potabila sa afla la adancimi mari in stratul freatic sau la distante mari fata de punctul de consum.
  2. Functioneaza silentios – pompele de apa de adancime functioneaza extrem de silentios astfel incat nu creeaza disconfort chiar si in conditiile in care pompa de apa functioneaza la cativa metri de gospodarie.
  3. Sunt usor de montat si de intretinut – montarea, instalarea si intretinerea pompelor de apa submersibile sunt sarcini usor de realizat si de persoane care nu sunt specializate in acest domeniu; cu toate acestea, pentru anumite operatiuni de intretinere se recomanda apelarea la serviciile unor specialisti in domeniu; de asemenea, daca considerati ca este mai oportuna montarea si instalarea pompei de catre o echipa de profesionisti, puteti apela la astfel de firme.

Daca doriti sa beneficiati de o oferta diversificata de pompe submersibile, dar si de consultanta de specialitate in alegerea unui tip de astfel de pompa potrivit nevoilor dumneavoastra, HidroPompe va sta la dispozitie cu o gama foarte variata de astfel de aparate. Personalul HidroPompe va pune la dispozitie inclusiv servicii de montaj pompele de apa, dar si servicii de intretinere sau reparatii pentru pompele care prezinta defectiuni. Pentru mai multe informatii oferite de HidroPompe accesati www.hidropompe.ro.