Prețul unui zâmbet imbecabil – cât costă un implant dentar de calitate?

Sănătatea dinților este un aspect esențial pentru o viață liniștită. În general, oamenii aleg să se prezinte la un cabinet stomatologic doar când apar durerile și, de multe ori, acest aspect complică lucrurile și prelungesc durata tratamentului. Mai ales în cazul extracțiilor dentare, este foarte important ca elementul îndepărtat să fie înlocuit cu altul cât mai repede, pentru a evita complicațiile. Ce presupune un implant dentar și care sunt costurile unei astfel de operațiuni? 

Implantul dentar – particularități

Operația de implant dentar este o intervenție chirurgicală la care se recurge atunci când este necesară umplerea unui spațiu rămas gol pe arcada dentară, în urma căderii sau extragerii unui dinte. Intervenția se realizează sub efectul anesteziei, astfel că nu există niciun motiv pentru care să te temi să recurgi la implant. Motivul pentru care medicii stomatologi recomandă umplerea acestor goluri au atât rațiuni estetice, pentru că încrederea de sine poate fi profund afectată de lipsa unui dinte, cât și rațiuni ce țin de sănătatea celorlalți dinți. Spațiile rămase în urma pierderii unui dinte pot cauza deplasarea în mod nenatural a celor din jur, ceea ce poate provoca inițial carii, apoi dureri și, pe termen lung, paradontoză. Prin intermediul implantului, se inserează pe arcada dentară o rădăcină artificială, iar aceasta va sustine un dinte cu aspect excelent și care nu-și va afecta în niciun fel negativ vecinii. Operația nu este dureroasă, iar disconfortul de după intervenție poate dura maxim 48 de ore, însă este ușor de controlat prin antiinflamatoare. Dintele inserat prin implant nu necesită o îngrijire diferită față de dinții normali, ci trebuie curățat tot prin intermediul aței dentare, periajului și igienizărilor profesionale periodice. 

Costul unui implant

Operația de implant dentar nu este tocmai ieftină, astfel că este recomandat să recurgi la servicii de calitate, care să-ți garanteze o lucrare durabilă. Dentaglio este o clinică stomatologică din București ale cărei servicii sunt foarte apreciate de toți pacienții. La capitolul prețuri, oferta Dentaglio este și ea foarte bună, deoarece costul unui implant dentar pornește de la 2700 de lei, iar procedura este cât se poate de rapidă și lipsită de disconfort. Rata de succes a implanturilor efectuate la această clinică este foarte ridicată, iar rezistența unei lucrări poate ajunge până la peste 30 de ani. 

Dacă ai nevoie de un implant dentar, trebuie să știi că această operație este una foarte importantă și te poate scuti de multe neplăceri ulterioare. Prin apelarea la o astfel de intervenție, nu doar că vei umple un spațiu gol, dar vei îți vei salva și ceilalți dinți de problemele care pot apărea din cauza dintelui care îți lipsește.