Prezentările video de produs – cum le integrezi în strategia de marketing

Dacă deții un magazin online, probabil știi deja cât de importantă poate fi o pagină de prezentare a produsului. O mare parte din potențialii clienți renunță la comandă înainte de finalizare, iar o cauză comună a acestui fenomen o reprezintă lipsa informației. Deși poți avea un text sau imagini profesionale, de multe ori acest lucru nu va fi suficient. Pe de altă parte, prezentările video pot oferi mai multe detalii și te vor ajuta să crești rata de conversie. Iată cum să le integrezi în strategia ta de marketing!

Stabilește prezentarea în funcție de avatarul clientului

Deși poți face o prezentare generală, una customizată pentru clientul ideal te va ajuta să obții mai multe vânzări. Începe cu un rezumat al situației celeilalte persoane, căreia încerci să-i vinzi ceva! Ceea ce spui trebuie să sune ca un dialog! Pune întrebări și dovedește faptul că știi problemele și dorințele celui care te ascultă. Fii cât se poate de clar și prezintă atât beneficiile produsului tău, cât și caracteristicile acestuia, fără să dai detalii care nu sunt necesare. Ține minte că timpul fiecărei persoane este limitat! Deseori, o prezentare scurtă și la obiect de 5 minute va fi mai eficientă decât una care să dureze mult.

Creează o poveste

Vinde o poveste despre produsul tău și oferă studii de caz sau exemple de persoane care au beneficiat în trecut de acesta. O prezentare de marketing prin video poate crea multe emoții, însă pentru a se întâmpla asta, trebuie să ții cont de câteva reguli. În primul rând, adaugă cât mai multe elemente vizuale și cât mai puțin text. Poți folosi poze și filmulețe cu care să-ți completezi ideile. Decide ce culori și fonturi se vor regăsi pe tot parcursul materialului și dacă este nevoie, adaugă și muzică. În acest fel, vei face totul specific brandului tău și mesajul va fi recepționat mai ușor.

Ce elemente trebuie să conțină o prezentare

În primul rând, ar trebui să apari tu! Deși e mult mai comod să pui o voce pe fundal, câteva secunde în care te prezinți la începutul și sfârșitul videoclipului pot convinge oamenii să aibă mai multă încredere. Este important să atragi atenția încă de la început! Pentru asta, poți pune o întrebare sau să te folosești de statistici. Explică problema clientului și ce se întâmplă dacă aceasta rămâne nerezolvată. Apoi, prezintă produsul tău ca pe o soluție, alături de o promisiune. Și în final, spune oamenilor ce să facă mai departe folosind un apel la acțiune. 

Cum să faci prezentarea perfectă

Prezentările video pot crește vânzările produselor tale! Totuși, trebuie să respecți câteva reguli pentru ca acestea să fie eficiente. Stabilește prezentarea în funcție de profilul clientului, creează o poveste, prezintă produsul ca pe o soluție la o problemă și folosește un apel la acțiune. Indiferent de domeniul în care activezi, urmând aceste strategii vei obține rezultate.