Prima conversație cu un arhitect. Care sunt întrebările cheie? Ce anume să cauți?

Prima conversație cu un arhitect. Care sunt întrebările cheie? Ce anume să cauți?

Înainte de a merge la întâlnirea cu un specialist în arhitectură, ar trebui să stabilești două lucruri: ce fel de casă vrei să construiești și ce buget aloci pentru construcție și este important să stabilești aceste aspecte înainte de întâlnire, căci nu este neobișnuit ca așteptările investitorilor să depășească capacitățile lor financiare.

Prima întâlnire cu un arhitect – ce să nu întrebi?

Detaliile soluțiilor de proiectare nu trebuie aduse în discuție. Desigur, poți întreba dacă arhitectul te va ajuta să alegi o metodă de încălzire, dacă vei lua în considerare acest lucru. Toate aceste tipuri de probleme cu arhitectul pot fi discutate doar atunci când decizi să colaborezi cu el. Prima întâlnire este pentru a discuta chestiuni de bază și pentru a decide dacă va exista o posibilă colaborare pe viitor cu acel arhitect.

Lista de întrebări pe care le poți adresa arhitectului

Întrebările cheie se referă în principal la:

  • Cum arată în general colaborarea cu clienții? Cum este comunicarea dintre acel birou de arhitectura și investitor? Cine te va contacta? Este important să poți ține legătura constant cu cineva care va ști exact cum evoluează lucrările de proiectare.
  • Cât timp are nevoie un arhitect pentru a pregăti un concept?
  • Este posibil să comanzi doar un design conceptual?

Este foarte important de știut: există birouri de arhitectură care permit separarea designului conceptual și proiectării construcțiilor. Atunci este posibil să comanzi arhitectului doar un design conceptual.

Pe aceeași listă se pot afla și întrebări precum:

  • Câte corecții sunt incluse în preț și conținutul proiectului. Întreabă dacă arhitectul pregătește o estimare după elaborarea conceptului.
  • În ce stadiu se fac vizualizările?
  • Întreabă despre conținutul proiectului de arhitectură și construcție. Prețul proiectului depinde de detaliul proiectului pe care îl primești. Întreabă detalii, cine întocmește devizele de costuri, cine obține harta în scop de proiectare, avizul geotehnic, acordul privind amplasarea ieșirii sau amenajările de racordare.
  • Află dacă arhitecții cooperează cu profesioniști din industrie în mod permanent. Vei știi astfel dacă proiectul este dezvoltat în mod cuprinzător.

Prețul proiectului depinde de detalii. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă mai puține probleme în timpul implementării. Arhitecții includ totul în schițele care sunt livrate la șantier.