Principalele tipuri de aparate pentru prepararea cafelei

Din ce în ce mai multe persoane încep să renunțe la cafeaua de la automat sau de la marile lanțuri de cafenele în favoarea unei cafele proaspete, făcută în casă. Ești și tu pe cale să treci în această categorie, dar cafeaua la ibric nu este exact ceea ce visezi? Află din acest articol care sunt principalele tipuri de aparate de făcut cafea din care îl poți alege pe cel mai potrivit nevoilor tale.

Pe piață există nenumărate modele de aparate de făcut cafea, pentru toate gusturile, nevoile și buzunarele, așa că e imposibil să nu găsești unul potrivit și pentru tine.

1. Automate

Aceste tipuri de aparate de cafea reprezintă vârful de gamă pentru produsele destinate folosirii în propria gospodărie și pot fi folosite atât prin adăugarea de cafea măcinată, cât și boabe. Deci, poți folosi cafea boabe pe care aparatul o va râșni, va separa zațul de cafea și îți va furniza băutura preferată în doar câteva minute.

Unele dintre aceste aparate vin încorporate și cu un dispozitiv de transformare a laptelui în spumă, deci ai posibilitatea de a prepara mai multe sortimente de cafea, inclusiv cappuccino.

2. Aparatele cu capsule

Devenite celebre în ultimii ani, acestea sunt foarte ușor de utilizat și oferă posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de băuturi. În capsule ai cantitatea necesară de cafea și adaosuri pentru a obține un cappuccino, o cafea mai tare sau mai slabă, o cafea cu lapte, etc. Aceste capsule se introduc ușor în aparat, iar procesul de preparare nu implică reziduuri de zaț sau altă murdărie. Ai o cafea perfectă în cel mai scurt timp și fără bătăi de cap.

3. Filtre

Dacă preferi cafeaua simplă, te poți orienta către un filtru de cafea. Acesta poate prepara de la o singură cană până la 10-12 și unele chiar 16 cești de cafea. Așadar, îl poți alege pe cel potrivit nevoilor tale dintr-o gamă variată de produse.

4. Nespresso

Au devenit de asemenea foarte populare în ultimii ani. Aceste aparate sunt special create (de diverși producători) pentru a fi folosite cu capsulele de cafea patentate de Nestle. Principiul de funcționare ale acestora este perforarea capsulei de cafea prin care trece apoi apa fierbinte, obținând astfel un espresso.

Capsulele create pentru acest tip de aparat conțin cafea de bună calitate, vin într-o varietate mare de arome și tărie și sunt ușor de folosit. Cu toate acestea, un astfel de aparat poate fi destul de costisitor pentru unii dintre noi.

5. Manuale

Mulți preferă astfel de aparate tradiționale pentru prepararea cafelei. Acestea produc, de obicei, o cafea tare (espresso) cu ajutorul aburului trecut cu presiune prin cupa de cafea. Nu puțini sunt de părere că astfel se obține cafeaua perfectă.

Indiferent de gusturile pe care le ai în materie de cafea, iată că poți alege dintr-o gamă largă de produse pe cel care se potrivește perfect nevoilor tale.