Quercitina spray pentru protecția întregii familii

Quercitina – un compus de origine naturală – funcționează ca un inhibitor specific al coronavirusului SARS-CoV-2, afirmă cercetătorii europeni. Studiul, susținut de Fundația spaniolă HNA, este publicat în International Journal of Biological Macromolecules. La cercetare a participat și Institutul de Nanotehnologie din cadrul Consiliului Național de Cercetare italian, CNR-Nanotec din Cosenza.

Mai mult, cel mai recent studiu al cercetătorilor de la Eastern Virginia Medical School din Norfolk recomandă folosirea quercetinei ca parte a „cocktailului” de substanțe folosit profilactic pentru infecția SARS-CoV-2 și ca tratament în cazurile medii și moderate de COVID-19, la contacți sau la cei expuși cu precădere (personal medical și asimilat).

Ce este quercitina

Quercetina este un flavonoid larg răspândit în natură. Numele a fost folosit din 1857 și este derivat din quercetum (pădure de stejar), după genul de stejar Quercus. Scoarța stejarului și ghindele conţin o substanţă foarte activă, quercitină, cu multe proprietăţi terapeutice: este un puternic antiinflamator, suprimând înmulţirea celulelor tumorale, joacă un rol important în controlarea diabetului, favorizând secreţia de insulină, are efecte diuretice şi anti­oxidante.

S-a demonstrat că quercetina poate bloca replicarea rinovirusului (responsabil pentru majoritatea răcelilor obișnuite) și a virusului gripei de tip A. Pacienții infectați cu virusul gripal A și tratatați cu quercetină au prezentat mai puține simptome grave ale gripei împreună cu scăderea mortalității.

De asemenea virusul sincițial respirator și adenovirusul, printre altele, au fost inhibate de quercetină.

Rezultatele studiilor la animale și la om arată eficacitatea acestui compus natural în combaterea infecțiilor și ameliorarea simptomelor adverse ale acestora.

Sprayul antiviral de la 3F Plantamed cu extracte naturale din scoarță de stejar (Quercus cortex) –sau QUERCITINA – și rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhiza glabra) susține apărarea naturală a organismului oprind infecția virală prin acțiune astringentă și antivirală directă.

De ce quercitina ca prevenție

Ce este însă important de reținut este faptul că modul de obtinere a substantei active din scoarța de stejar, quercetina, este cel care contează și face ca un anume produs care o conține să fie de calitate sau nu. Obținerea substantelor active extrase din plante este mult mai complicata decât obținerea substanțelor sintetice. De asemenea, reproductibilitatea metodei cu aceeași compoziție este cea care asigură calitatea indubitabilă, verificarea se face prin cromatografie, astfel încât fiecare flacon să conțină substanța activă și eficientă. Partenerii externi ai 3F Plantamed, nu doar că sunt pionieri în fitoterapie la nivel mondial, dar și continuă să revoluționeze extracția substanțelor active din plante.

De aceea recomandăm Sprayul Antiviral de la 3F Plantamed, cu extract natural de scoarță de stejar (quercus cortex) – SAU QUERCITINA-  care acționează direct asupra mucoasei bucale acționând ca un protector antiviral și antiinflamator. Sprayul Antiviral de la 3F Plantamed se recomandă pentru toată familia în perioadele de epidemie sau în cure de imunizare înaintea sezonului  răcelilor și gripelor.