Cum alegem corect un implant dentar?

Una dintre cele mai frecvente întrebări atunci când vorbim despre implantul dentar este: ce tip de implant dentar să aleg? Stomatologia modernă oferă o gamă atât de largă de sisteme de implanturi, încât pacienții sunt de multe ori derutați. Care sunt criteriile pentru alegerea corectă a unui implant dentar?

1. Osteointegrarea

Caracteristica principală a titanului este faptul că se comportă atât de natural încât nu este recunoscut de corpul uman ca fiind ceva străin. Nu este respins, ca, de exemplu, organele în timpul transplantului. Astăzi, calitatea înaltă a implanturilor înseamnă cea mai mare rată de osteointegrare – 98,5%!

2. Durata de viață

Durata de viață a unui implant dentar depinde în mare măsură de micro și macrodesign-ul implantului. Microdesign-ul se referă la caracteristicile suprafeței implantului. Suprafața microporoasă a implantului promovează o osteointegrare mai rapidă și mai completă comparativ cu o suprafață netedă.
Macrodesign-ul se referă la caracteristicile structurale ale implantului – forma acestuia, prezența filetului, tipul de conectare cu bontul.

3. Restaurarea esteticii

Dacă este necesar să înlocuiți un dinte frontal lipsă, este foarte important ca acesta să nu difere de dinții adiacenți. Pentru aceasta trebuie să alegeți atât implantul cât și bontul corect. Implantul trebuie să aibă un gât netezit și trebuie să fie complet scufundat în os. Pentru o estetică maximă, bontul ales ar trebui să fie unul fabricat din ceramică, zirconiu sau turnat individual.

4. Prețul implantului dentar

Diferențele de preț constau în următorii factori:

– Cantitatea de impurități ale aliajului de titan, de care depinde în mod direct integrarea implantului în țesutul osos. Brandurile de elită au aliajul „cel mai pur”, care poate evita multe probleme în viitor.

– Suprafața implantului este, de asemenea, un factor important. Brandurile de lux au o suprafață mai curată, ceea ce face mai ușoară ”alipirea” implantului de țesutul osos și, în același timp, fixarea acestuia acolo.

Specialiștii clinicii Omnia Dental aleg implanturi de încredere

Medicii specialiști implantologi de la clinica Omnia Dental preferă implanturile de încredere, deoarece știu că se pot baza pe ele.

„Straumann oferă un sistem de protezare și plasare a implanturilor de calitate, fiabil și ușor de utilizat, cu cea mai mare rată de supraviețuire. O gamă largă de produse, în continuă extindere și îmbunătățire, ajută la găsirea soluției optime în orice situație. Acesta este cel mai bun lucru pe care îl pot oferi pacienților mei ”, spune dr. Munteanu Octavian.

În clinica stomatologică Omnia Dental se efectuează proceduri chirurgicale de orice grad de complexitate pentru orice situații, inclusiv operații complexe pentru extragerea molarilor de minte, rezecția rădăcinilor și operații de implantologie.

„Am echipat clinica cu echipamente moderne și de înaltă calitate pentru examinarea și tratarea pacienților. Putem ajuta orice pacient ”, confirmă dr. Munteanu Octavian.

Implanturile dentare Straumann sunt prezente în peste 70 de țări din întreaga lume. Prin urmare, oriunde ai merge, ești sigur că vei găsi un dentist care lucrează cu implanturi Straumann și îți poate oferi ajutor dacă ai nevoie de el. De aceea, medicii stomatologi cu experiență recomandă implanturile Straumann pacienților lor.